Любов във Фейсбук

Любов във Фейсбук! Наивна българка изгоря със 170 000 лв., които превела на фалшив американски военен лекар. 34-годишната жена се запознала с мошеника във Фейсбук и се влюбила в снимката му, която вероятно е фалшива.

Той є пишел много мили неща, но не искал гласова или видео комуникация по телефона или в скайп, защото твърдял, че е секретен и може да отиде на военен съд, пише Труд.

След няколко седмици любов в социалната мрежа, докторът поискал от българката огромната сума, за да се “откупи” от мисията и двамата да се видят в САЩ. Твърдял, че има много пари, но в Афганистан няма как да ги изтегли. Жената на два транша – през банки в Лондон и Ню Йорк, изпратила 170 000 лв. на “американския офицер”.

Любов във Фейсбук: Нашенка прати 170 000 лв. на менте военен от САЩ (СНИМКА)

След това комуникацията внезапно прекъснала, профилът на фалшивия лекар изчезнал, а нашенката разбрала, че е измамена. В сряда тя е подала жалба в ГДБОП.

От месеци антимафиотите бият тревога, че мошеници от Северна Африка издирват самотни жени в социалните мрежи, представят се за натовски офицери или “сини каски” от ООН, които са на мисия и карат жертвите си да им изпращат големи суми.

От зимата насам в полицията има поне по една жалба седмично. Във Фейсбук дори е създадена тематична група, където пострадали споделят опита си и се опитват да предпазят останалите.

Още от Криминално


loading...