майката на убития психолог

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

„Тази сутрин си помислих, че ако неговата смърт послужи за това да се промени законът и доведе до някаква положителна промяна, то тогава би имало някакъв смисъл от това, което се случи“, каза пред БТВ майката на убития психолог Иван Владимиров – Слава Иванова.

Конфликтите между семейството ѝ и бившия полицай са дългогодишни.

„Прибираме се с моето внуче в 15:30 ч., слагам го на един стол да рисува. Пазя се да не вдигам шум и реших да му сложа една възглавничка. Леко дръпнах стола и след половин минута на стъклото имаше разбито яйце. Аз нямам право да ходя в хола си по пода между 14 и 16 ч.“, разказа Слава Иванова.

Ден преди убийството на Иван Владимиров отново е имало скандал.

„Сутринта в 6:30 ч. станах от леглото и по невнимание съборих телефона си. Стената на коридора до вратата беше напръскана и на балконското остъкление имаше хвърлено яйце заради този изпуснат телефон. След това имахме проблем с едно разгонено коте. Извъртях 10 перални за един ден. Едно одеяло го беше издърпал и стъпкал в калта“, разказа още майката на психолога.

След тази ситуация Иван Владимиров се е опитал да разговаря със съседа си.

„Иван слезе, потропа на вратата и му предложи да си даде телефона, за да може, ако Румен има някакви оплаквания от шум или нещо друго, да ни се обади и да вземем мерки да него притесняваме. Той ни затвори вратата“, добави тя.

По думите ѝ те винаги са подхождали с добро.

„Нямаше агресия. Не е правил неща, с които да предизвиква съседа. Опитваше се да разговаря и да стигне до някакъв консенсус. И двамата много се пазехме от това да не прекрачим границата и да не опитаме да решим конфликта с обичайните средства“, каза тя.

Слава Иванова и вуйчото на Иван – Васил Василев, смятат, че убийството му е планирано.

„Поредното намазване с грес на вратата – като се качи той, да предизвика реакция и да ходи да се разправя. От полицията ни питаха знаем ли къде е личната карта на Иван. Тя би трябвало да му е в джоба, като излиза всеки си носи личните документи навън. Значи е липсвала, за да ни задават този въпрос“, каза Васил Василев.

Иван и майка му са много близки. След неговото убийство тя губи своя „учител“, както го нарича в своя емоционален статус в социалните мрежи.

„За мен той е едно огромно сърце, което носеше като факла и осветяваше всички около себе си. Всяко негово действие и дума беше урок. Непрекъснато си говорихме. Много се шегувахме. Имахме лекота, с която приемахме живота и най-вече трудностите“, каза майката на психолога.

Виж още:Братовчедка на убития психолог: Спорът със съседа им е от 30 годиниМеждусъседският спор между известния психолог Иван Владимиров – Нав и съседа му, който е задържан за…Feb 10 2023skafeto.com

Психологът Иван Владимиров ликвидиран с един куршум в лицетоИзвестният психолог Иван Владимиров – Нав е бил убит през нощта след съседски скандал в София, съобщ…Feb 9 2023skafeto.com

Бивш полицай застреля известния психолог Иван ВладимировИзвестният психолог Иван Владимиров е убит от свой съсед, съобщи БНТ. Вчера, малко след 22:30 ч., в …Feb 9 2023skafeto.com