Макрис
Снимка: "Български новини"

Атински съд призна за виновни двамата братя българи за убийството на 46-годишния гръцко – австралийски бизнесмен Янис Макрис в южното атинско предградие Вула през 2018 г., съобщи в. „Катимерини“.

32-годишният Серафим Райчев-Немия беше признат за виновен за предумишлената екзекуция на Макрис и за нелегално притежание и употреба на оръжие. 34-годишният Милен Райчев пък беше признат за виновен за съучастие в предумишлено убийство.

И двамата българи отрекоха да са замесени в случая.

Янис (Джон) Макрис, бизнесмен от Сидни със солидни връзки с организираната престъпност, бе убит в колата си пред дома си в атинското предградие Вула на 31 октомври 2018 г. Според кадри от охранителни камери Макрис е бил убит малко, след като излязъл от дома си и се качил в паркирания пред него черен автомобил. Нападателят изтичал до превозното средство и започнал да стреля през прозореца.

Австралийски следователи разследваха дейността на 46-годишния бизнесмен, за когото има сериозни подозрения, че е тясно свързан с трафик на наркотици на стойност 13 милиона долара, както и с опит за убийство на престъпен бос в Сидни.

Смята се, че Макрис е притежавал фирма, предлагаща охранителни услуги в гръцкия град Калитеа, и че е инвестирал значителни суми в нощни клубове на остров Миконос, посочва „Катимерини“.

В началото на април миналата година Серафим Райчев с прякор Немия бе арестуван в гръцката столица Атина и обвинен в убийството на Янис Макрис. Атински детективи твърдят, че той е професионален убиец, който се е върнал в гръцката столица от София на 2 април за друга работа. Заподозреният живее в България, но има и канадско гражданство и се смята, че е имал бизнес с татуировки в Канада.

Брат му Милен пък бе задържан при съвместна акция на звено „Кобра“, сектор „Издирване“ в ГД „Национална полиция“, ГДБОП и Областната дирекция на МВР в Хасково в края на юли м.г.

Още от Криминално

loading...