Марангозова

МВР издирва трети заподозрян за убийството на фараонката Станка Марангозова. По оперативни данни бандитът се укрива в чужбина, но се очаква скоро да бъде арестуван и изправен пред съда.

Станка Марангозова е била простреляна с „Макаров“, за който се предполага, че е произведен в завод „Арсенал“ в Казанлък. Това става ясно от балистичната експертиза, с която са били изследвани трите проектила намерени на мястото на екзекуцията в столичния квартал „Младост“, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на два независими източника.

До момента оръжието все още не е намерено при обиска на задържаните за тежкото престъпление двама души – Петър и Георги. Първият има дебело полицейско досие и е осъждан за различни престъпления.

При обиските полицаите се натъкнали на голям брой боеприпаси и наркотици.

МВР вече е обявило за издирване поръчителят на разстрела, който се укрива в чужбина.

Предполага се, че Марангозова е станала жертва заради неиздължена голяма парична сума към знаков столичен играч, който я предупредил: „Аз променям съдби! Върни парите“.

ДОСИЕ:

В годините името на Станка Марангозова е свързвано с редица финансови престъпления. Шармантната дама е дъщеря на покойния вече червен депутат от Бургас д-р Кънчо Марангозов, а криминалната й биография е изключително богата.

На 16-ти септември 2013 година 40-годишната тогава Марангозова влиза в полезрението на медиите с това, че се барикадира в мезонет на ул. „Ангел Каралийчев” 1.

Отвън е имало частен съдебен изпълнител с нови собственици на апартамента. По-късно Марангозова се отказва от блокадата и напуска доброволно апартамента. По това време тя е била и под домашен арест, заради разследване на ДАНС, което е започнало през 2011 година за мошеничество и пране на пари.

Месец след като е изгонена от мезонета, Станка Марангозова разказва за единия от многото си конфликти. По думите й тя е била измамена от Иво Масларов, който е син на бившия социален министър Емилия Масларова. Марангозова има криминални регистрации за финансови престъпления и несъстоятелност.

След проведено разследване тя е обвинена за източване на 65 милиона лв. чрез схема, напомняща дейността на прочутите финансови пирамиди.

На 10.10.2019 година в столичния квартал „Младост“ бе открит трупа на 46-годишната жена. Станка Марангозова лежеше на предната седалка на автомобила с простреляна с три куршума в главата, а до трупа й бе хвърлена бяла роза.

Един от методите, използвани за смъртно предупреждение е именно бялата роза. Тя е на почит главно при руската мафия – предпочитаното „цвете на смъртта“. Говори се, че бяла роза пред хотелската си стая намират братята Васил и Георги Илиеви в Слънчев бряг след убийството на руски мафиотски бос в курорта през 1993 г.

Не е ясно дали обаче розата до трупа на Марангозова не е предупреждение за още някого, замесен в последните ѝ дела. Убийството станало на паркинга пред блока, в който живеела заедно с приятеля си, именно той открил любимата си простреляна в колата.

Още в първите дни след престъплението главният секретар на МВР Ивайло Иванов разкри, че вероятният екзекутор на Станка Марангозова е неин познат.

Виж още:Минута преди да получи три куршума в главата, Марангозова говорила с баща си по телефонаФараонката Станка Марангозова е говорила по телефона с баща си точно 1 минута преди да я разстрелят.…Oct 14 2019skafeto.com

Ликвидираната фараонка Марангозова – с имоти от София до морето и оборот от 30 млн. леваПоказно разстреляната фараонка Станка Марангозова е купувала имоти от София до морето в силните си г…Oct 13 2019skafeto.com

loading...