Мария

След като обвиненият в убийството на 17-годишно бременно момиче от ямболското село Недялско вчера беше оставен за постоянно в ареста, днес близките разказаха какво се е случило според тях. Тялото на Мария беше открито седмица след изчезването й в изоставен кладенец.

За смъртта й беше задържан 44-годишният Йовчо Стоянов, който живее с майка й на семейни начала и от която има двама сина. Според обвинението има достатъчно доказателства, че той е извършител, макар мъжът напълно да отрича, че има нещо общо.

„Пастрокът й е посегнал на Мария и тя се е съпротивлявала. Това е моята теория. Те живеят близо до кладенеца. Майка й замина за Русе и явно са останали сами. В деня на трагедията аз бях на работа“, разказва тази сутрин пред Нова телевизия приятелят на Мария и баща на близнаците, с които била бременна в третия месец.

Двамата планирали да заживеят заедно.

Той добавя, че момичето му разказвало за посегателства от доведения й баща.

„Опипвал я е по гърдите и по задника“, каза младият мъж.

„Живея близо до кладенеца. Вечерта чух някакви животни и извиках приятели, за да проверим какво се случва. Там намерихме Мария“, разказа пък мъжът, открил трупа.

Местните подозирали, че пастрокът й е направил нещо, но не очаквали да я е убил, мислели, че я държи в някоя изоставена къща и се възползва от нея.

Преди смъртта си бъдещата млада майка се прибирала от преглед заради бременността си. Аутопсията е установила, че Мария е била удушена със силно стискане с ръце в областта на шията, вследствие на което е пречупена подезичната кост. След това е била хвърлена в кладенеца. Според очевидци в устата й била напъхана част от бельото й.

Виж още:Бременната 17-годишна Мария била удушена от пастрока си и хвърлена в кладенецаОкръжният съд в Ямбол остави за постоянно в ареста обвинения в убийството на 17-годишно момиче от ям…Aug 23 2021skafeto.com


loading...