МВР Черни връх Семерджиев свидетелски разкази

По делото за катастрофата на бул. „Черни връх“ са разпитани десетки служители на МВР, но никой не е признал, че има връзки с Георги Семерджиев. Това обяви пред БТВ зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

„Досъдебното производство за катастрофата на бул. „Черни връх“ е на финалната си фаза и ще приключи до две седмици“, посочи той и уточни, че е трудно доказването на „полицейски чадър“ над обвиняемия.

По-рано от Министерството на вътрешните работи обявиха, че Георги Семерджиев се е ползвал с протекцията на служители на реда, а след катастрофата отново униформени са му оказали помощ.

Семерджиев беше обвинен за катастрофата на бул. „Черни връх“ през юли в София, при която загинаха две млади момичета. Той е шофирал след употреба на наркотици и с много висока скорост.

Към септември месец той има повдигнати пет обвинения – държане на наркотици, управление на превозно средство след употреба на наркотици, причиняване на смърт на две лица, докато е управлявал автомобил без книжка, използване на фалшиви номера на автомобила и фалшива швейцарска книжка. Последното е установено със специална експертиза.

Прокуратурата и следствието не могат да работят сами. Могат да работят само ако си взаимодействат с МВР и ДАНС, подчерта Ясен Тодоров.

„За да се шофира след употреба на наркотици, някой трябва да ги разпространява. Аз ви казах, че ще има бум на престъпността след закриването на Специализираната прокуратура. Явно по линията в борбата срещу разпространението на наркотици МВР не се справя. Отказа да работи с прокуратурата“, каза още Ясен Тодоров.

Още от Криминално


loading...