Мездра

Мездра не спира да се вълнува заради смъртта на 8-годишното момче, което загина от огнестрелна рана. Семейството на детето настоя за най-тежкото наказание за извършителя, предава Дир.бг.

Дядото на жертвата – бившият депутат от БСП и лидер на партия „Рома“ Тома Томов заяви, че все още не може да намери обяснение за случилото се. По думите му има опит за прикриване на престъплението и разследващите органи трябва да изчистят фактологията по случая.

„Опит за прикриване на престъплението има от семейството, не само от самия извършител. Злият дух в това семейство е майката. В разговори с приятели след случая разбрах, че тя командва, тя дава съвети. Трябва да се установят телефонните разговори в този период и какви указания са давани“, каза дядото и уточни, че жената също трябва да бъде задържана.

Томов, който е юрист, коментира, че не знае дали двете деца са били сами преди смъртта на внучето му, но има информация, че бащата на другото момче се занимава с бракониерство и редовно ходи на лов.

„В този петъчен ден, той винаги си е смазвал оръжието и го е подготвял за лов – около 16 и 17 ч. Не знаех, че този човек има арсенал от оръжия. Ще попитам окръжния прокурор дали оръжията са намерени, защото аз имам информация, че са дали възможност на семейството да се укрие арсеналът от оръжия“, каза още той допълни, че не знае точно с какво оръжие е извършено престъплението. Според дядото версиите за случилото се са две – оставено без надзор оръжие или възпроизвеждане на изстрел при почистване.

„Ако случаят беше класически – двете деца си играят, едното прострелва другото. Най-добрият вариант щеше да бъде, ако се обадят в полицията и се опитат да дадат първа помощ. Дотук деянието не е толкова зловещо, но последващите действия са нечовешки. Да се изкара детето навън, да се симулират други неща, за да се прикрият следите“, обясни дядото, който още вчера подчерта, че то е било съблечено и влачено до улицата.

Мъжът категорично отхвърли версията, че до инцидента да се е стигнало след игра с пиратки, защото раните по телцето на детето са били твърде големи.
Относно присъствието на жандармерията пред дома на семейството, където е станал инцидентът, Томов заяви, че това е обидно и позорно.

Иван Гешев: Детайлно разследваме смъртта на 8-годишното момче в Мездра

Днес, 11.01.2021 г., главният прокурор на Република България Иван Гешев се срещна в Съдебната палата с Тома Томов, дядо на 8-годишното момче, което бе открито мъртво в петък пред къща в гр. Мездра. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Срещата се проведе по молба на г-н Томов. На нея присъства и говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Главният прокурор изказа съболезнования на г-н Томов и семейството на детето и увери, че се извършва детайлно разследване по случая с цел да се изясни обективната истина.

Виж още:Бивш депутат иска среща с Гешев за мъртвото си внуче – събличано, влачено и оставено на тротоараИскаме среща с главния прокурор и настояваме да дойде на място, заяви Тома Томов, дядо на откритото …Jan 10 2021skafeto.com

loading...