Менди

Облаците над главата на френския футболист Бенжамен Менди сериозно се сгъстиха след разкрития на прокуратурата по делото му за сексуално посегателство, предава Корнер.

Бранителят на Манчестър Сити е на скамейката в съда с осем обвинения в изнасилване и едно сексуално посегателство, за които се твърди, че са извършени между 2018 и 2021 г.

В началото на делото прокуратурата обвини Менди, че е „превърнал преследването на жертви за секс в игра“ и че футболистът е преминал границата на съгласието „отново и отново“.

„Този случай е поредната глава от една много стара история: мъже, които изнасилват и насилват сексуално жени, защото си мислят, че са силни, и защото смятат, че могат да се измъкнат от отговорност“, заяви прокурор Тимъти Крей пред съда.

Според доказателствата, Менди изнасилва три жени в една и съща нощ в имението си. The Times пък нарича имота на бранителя Имение на ужасите.

Прокурорите описват Бенжамен Менди като „хищник“, който „преследва жени със сексуална цел“ и „проявява безразличие и безчувственост“ към жертвите си.

„Действията, които обвиняемите са извършили заедно (Менди е обвинен заедно с приятеля си Луис Саха Матурие, б.р.), показват бездушно безразличие към жените, които са преследвали. В тяхното съзнание – и това не може да бъде по-ясно – всички жени, които са посетили имението, са били заведени там единствено с цел сексуален контакт“, твърдят от прокуратурата.

Вадят се на показ и стряскащи детайли – в имението на играча е имало специална стая за изнасилвания, която е била шумоизолирана и със сериозно заключване.

„Две от свидетелките твърдят, че са били изнасилени специална „паник стая“ и са усетили, че са били заключени“, допълват от обвинението.

Според прокурор Крей, футболистът и неговият приятел са отнели мобилните телефони на момичетата, защото „Менди не е искал мениджърът на Сити Пеп Гуардиола да го види в Instagram с няколко девойки“.

Играчът пледира невинен и отрича да е изнасилвал дамите, въпреки че доказателствата сочат точно обратното. Както е ясно, той е отстранен от отбора, докато тече делото, а ако бъде намерен за виновен, го грози доживотен затвор.

През 2017 година Менди бе продаден от Монако на Манчестър сити за 52 милиона паунда. Годишната заплата на футболиста-изнасилвач пък е 4 680 000 паунда.

Още от Криминално


loading...