катастрофа с Местан

„Няма равнопоставеност на страните. Изследванията в петорната автотехническа експертиза търсят варианти да се минимизира вината на Местан“. Това коментира адвокатът на семейството, което загуби своето бебе при тежката катастрофа край Загорско, Николай Димитров, цитиран от 24rodopi.com.

Юристът направи кратък анализ на резултатите от експертизата, която бе изготвена седем месеца след тежкия пътен инцидент със загинало дете. Припомняме, че Лютви Местан все още остава единствен обвиняем по случая.

Според запознати, разследването е към своя край и до седмици е възможно да бъде внесен обвинителен акт срещу политика.

Произшествието стана на 14 април 2019 година на разклона край село Загорско при опит на Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния международен път Кърджали-Маказа-Комотини. Местан се връщал от село Слънчоглед и пътувал за Момчилград.

Последвал сблъсък с „БМВ“, движещо се от Кърджали по посока ГКПП „Маказа“. При жестокото автомеле „БВМ“-то излетя от главния път и падна на над 100 метра в близкото дере. При инцидента загина 6-месечната Еджрин, която пътувала със семейството си за Кирковско. Пострадаха 9-годишното братче на бебето и родителите му.

Часове след инцидента политикът беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. На два пъти прокуратурата отнемаше шофьорската му книжка, но тя му бе върната от съда.

Адвокатите на Лютви Местан са поискали допълнителни изчисления относно механизма на възникване на катастрофата, научи екипът ни от неофициални източници.

Виж още:Последни новини за разследването на катастрофата, при която Местан уби бебе (ВИДЕО)До месец разследването на тежката катастрофа с участието на Лютви Местан, при която загина бебе, ще …Nov 29 2019skafeto.com

Автотехническата експертиза за катастрофата с Местан е готоваАвтотехническата експертиза, назначена по разследването на катастрофата с участието на лидера на ДОС…Nov 15 2019skafeto.com

Ленти лесно се режат, но кога ще оправят „отсечката на смъртта“… 19-годишна загина на мястото, където Местан уби бебе19-годишно момиче загина при тежка катастрофа на „отсечката нъ смъртта“ – пътя между Кърджали и ГКПП…Oct 25 2019skafeto.com

loading...