Милен Цветков хранителни добавки

Обвиненият за смъртта на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов твърди и до момента пред разследващите, че не е взимал наркотици, а е употребявал само хранителни добавки. Това разказа в студиото на „Здравей България“ на Нова тв Менко Менков, който е адвокат на близкте на журналиста, който даде да се разбере, че така извършителят и защитата се опитват да оправдаят наркотиците в кръвта.

„Обвиненият твърди, че е взимал хранителни добавки и в някоя от тях са се съдържали подобни вещества. Това е теза на защитата, която той изразява с обясненията си. Обективните находки след извършването на деянието и експертизите обаче доказват наличието на три наркотични вещества”, каза защитникът. По делото било установено, че в пробите на извършителя е имало три вида наркотици – кокаин, марихуана и амфетамини, разказа Менков. По негови думи, според експертизите те са били приети между 9 и 12 часа преди произшествието, което можело да е по време на купон в дома на обвиняемия в нощта преди смъртоносния инцидент. Менков обясни и, че била открита интернет комуникация между шофьора и негови приятели, от която се установява, че обвиняемият коментира с негови познати начина на действие на различни видове наркотици. Това означава, че той познава какво представляват и тяхното влияние, твърди адвокатът.

Милен Цветков загина при смъртоносен инцидент, при който докато чакаше с колата си на червен светофар край столичен мол, върху автомобила му връхлетя джип с огромна скорост. За това, че умишлено е причинил смъртта му бе обвинен Кристиан Николов. Той е в ареста от април. Само преди дни прокуратурата приключи разследването и започна предявяване на материалите.

„Това, което мога да кажа, като ново, след последните четири месеца от разследването са приключилите две експертизи. Едната е комплексната – автотехническа и съдебномедицинска. Тя показва, че обвиняемият се е движил със скорост около 99 км/ч. От нея става ясно още, че няма никакви признаци за опити за спиране на автомобила. Липсва обективна находка за спирачен път”, обясни защитникът. „Интересното в психолого-психиатричната експертиза е, че в нея се казва, че обвиняемият е бил вменяем и може да отговаря за постъпките си в този момент, въпреки че е бил под влиянието на три вида наркотични вещества. Те са способствали вниманието му да бъде разконцентрирано и да допусне грешка при управлението. Но не грешка в правния смисъл на думата, а подценяване на възможностите си, след като е знаел, че е употребил тези наркотични вещества”, посочи още Менков.

Той допълни, че в началото позицията на защитата е била, че не е доказано, че обвиненият е управлявал автомобила. „Това обаче категорично е доказано. Освен всичко друго в обясненията си той не отрича да е шофирал. Има и отпечатъци”, съобщи адвокатът.

Менков посочи, че тезата на държавното обвинение, която ще подкрепи е, че обвиняемият е извършил престъпление в условията на евентуален умисъл т.е умишлено, а не по непредпазливост. „Той е допускал причиняването на тези тежки вредоносни резултати и се е поставил сам в това положение, употребявайки тези три наркотични вещества. Шофьорът отрича употребата им, но по делото са събрани обективни данни, включително и извадки от чатове, от които става ясно, че е запознат с начина на употреба на различните видове наркотични вещества и действието им върху психиката”, информира защитникът.

Адвокатът разказа, че първоначално обвиняемия отказвал да дава обяснения. После го е направил и твърдял, че не знаел как е станало така, че не е натиснал спирачката, както и че в един момент му се сторило, че светването на зелен светофар е непосредствено предстоящо.

Той обяви, че близките ще се включат в съдебния процес срещу Кристиян Николов само като частни обвинители и ще подкрепят прокуратурата. Те нямало да се конституират като граждански ищци, защото гражданско правните неща се били уреждали в момента със застрахователя.

Менков информира, че обвиняемият е в ареста и не е пуснат под домашен арест. Максималната присъда по обвинението, ако бъде доказано, е от 10 до 20 години лишаване от свобода, както и лишаване от право за управление на МПС завинаги.

Виж още:Убиецът на Милен Цветков излетя тайно от арестаКристиан Николов, който уби при жестока катастрофа журналиста Милен Цветков, се оказа под домашен ар…Oct 2 2020skafeto.com

Адв. Марковски каза кога и как ще приключи делото срещу убиеца на Милен ЦветковАко обвинителният акт влезе в съда през октомври, делото ще започне след Нова година. Във всички слу…Oct 2 2020skafeto.com

Погребали Милен Цветков тайно от последната му любов (СНИМКА)Разтърсващи разкрития около кончината на Милен Цветков направи неговата последна половинка Милена, к…Sep 27 2020skafeto.com

loading...