Млад шофьор

За по-малко от 24 часа полицаи откриха млад шофьор, който блъснал и убил мъж на пътя Ветрен – Пазарджик, а след това скрил тялото в храсти и избягал, съобщиха от МВР и прокуратурата.

В първия ден от Новата година в полицейското управление в Септември бил получен сигнал от близките на 46 годишния Г.Х. Притеснени, те съобщили, че празнували Новата година в къща във Ветрен.

Техният роднина излязъл отвън да се разходи и повече не се върнал. За изясняването на случая били мобилизирани криминалисти и униформени полицаи.

Около 20 часа в района на пътя Ветрен – Пазарджик един от полицейските екипи открил труп на мъж в храстите до шосето. На място пристигнала дежурна група, която извършила оглед. Трупът се оказал на изчезналия мъж.

Тялото било транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина – Пазарджик. По всичко личало, че на мястото е станал пътен инцидент. На сутринта бил извършен и повторен оглед, иззети били следи от мястото.

В резултат на непрестанна работа на разследващите, за по-малко от денонощие била установена самоличността на причинителя на тежката катастрофа.

Оказало се, че това е Н.Н. – 28 годишен от септемврийското село Славовица. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа. Открит е и управляваният от него микробус „Мерцедес“, по който криминалистите открили следи от тежкия удар. С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик срокът на ареста бил удължен със 72 часа. По случая се води полицейско производство.

Още от Криминално

loading...