мотика

Окръжният съд в Русе осъди 61-годишния Пламен Б. на доживотен затвор за жестокото убийство на съпругата му Сашка, съобщиха от Съдебната палата в крайдунавския град.

Тежкото престъпление бе извършено на 12 юни м.г. в русенското село Могилино. Съпругът е обвинен за това, че умишлено е умъртвил жена си, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за жертвата, с особена жестокост и в условията на домашно насилие.

61-годишният Пламен малтретирал ежедневно съпругата си, като по незначителни поводи ѝ нанасял побой. Независимо от системния тормоз и физическа агресия, на които била подложена, жената не се оплаквала на никого и не подавала сигнали срещу съпруга си, тъй като се страхувала, че той може да насочи агресията си към двете им деца.

Във фаталния ден обвиняемият още от сутринта започнал да пие алкохол и да проявява агресия спрямо жена си. Не му харесал начина, по който тя правела връзки, за да върже доматите в градина. Това станало повод да вземе мотика и със сапа да нанесе побой на жена си, пише Дир.бг.

След час мъжът пак предизвикал скандал, като започнал да я обвинява в изневяра. Агресията му ескалирала и под въздействието на употребения алкохол той продължил да тормози съпругата си, като ѝ нанесъл втори побой. Оставил я да лежи в леглото, където в резултат на причинените травми жената починала.

Пламен Б. е осъден да плати на всяка от двете си дъщери по 130 000 лева обезщетение за неимуществени вреди от смъртта на майка им, както и разноските по делото.

Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Още от Криминално


loading...