Нова акция Янек

Нова специализирана акция по издирването на Янек Миланов се провежда днес край Дупница. В нея участват служители на полицията, жандармерията и конна полиция. Претърсва се районът между изхода на Дупница в посока Самоков и село Самораново. Районът е сложен. Има гористи местности и терени, използвани като сметища. Претърсва се и район с водоеми. По-късно ще се включат и лодки в действията, съобщава БГНЕС.

Досега имаше две акции по претърсвания в издирването на Янек Миланов – и двете вляво от пътя за Самоков, като настоящата се провежда вдясно от пътя. Янек Миланов от Дупница изчезна на 31 юли. Задържан е Васил Капланов-Каплата, с когото изчезналият мъж е бил за последно.

Според бившият главен секретар на МВР и настоящ преподавател в НБУ проф. Николай Радулов „шансовете за намирането му са малки след четиридесет и един дни издирване, а полицията е много закъсняла с действията си“.

„Имало е възможност МВР да намери изчезналия Янек Миланов, тъй като брат му Марио веднага е сигнализирал в полицията. Уведомил е всички възможни институции. Униформените са отказали да се занимават със случая и са се заели на много по-късен етап“, посочи още професорът.

„Янек изчезна точно като Мирослава от Перник. Сестра й и майка й сигнализираха в полицията и никой не си мръдна пръста да направи нещо. Тогавашният шеф на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ каза, че има данни, че момичето е в Гърция и си пие там кафето. Всичко говореше, че има отвличане за подкуп. Случаят с Янек съвпада с този на Мирослава. Янек работи във Франция, очевидно е заможен, има проблеми с гарда на Галеви Васил Капланов и би трябвало полицията веднага да се досети, че нещата са сериозни. Нещата, които сега се правят, са много безсмислени – арестуват Капланов, пускат го, арестуват го пак и пак го пускат…Това е начин за демонстрация на вършене на работа. Надяват се, че като го вкарат в ареста, той ще се издаде. Не, няма да се издаде“, коментира експертът по сигурността.

„На такъв етап престъплението няма как да бъде разкрито, освен с разработка на информационна мрежа и разработка на осведомители. Днешната полиция зачеркна работата със секретните сътрудници-осведомители. Търсенето на Янек в стърнищата е неправилно. Това е пиар и успокояване на общественото недоволство, което води до големи разходи“, завършва проф. Радулов.

Вижте още:
Жената на Стъклето избягала преди да я сполети участта на Янек МилановСъпругата на бившата дясна ръка на Братя Галеви – Владимир Ангелов-Стъклето е избягала с чужбина пре…Aug 30 2020skafeto.com

Стотици полицаи, прокурори и следови кучета издирват Янек МилановВече денонощие продължава търсенето на следи от 43-годишния Янек Миланов на територията на Дупница и…Aug 29 2020skafeto.com

Изчезналият Янек Миланов убит като наркомафиота Киро Буята?Безследно изчезналият от 31 юли дупничанин Янек Миланов навярно е ликвидиран по подобие на мафиотско…Aug 23 2020skafeto.com

loading...