Лилана остава в ареста

Следователи от Специализираната прокуратура обискираха офис на една от фирмите на певицата Лиляна Деянова, известна като Лилана, и иззеха апаратура и документи, съобщиха от държавното обвинение.

Офисът на фирмата е в столичния Студентски град.

Лилана, брат й – бийтбоксърът Александър Деянов – SkilleR, и още трима души бяха задържани и обвинени за участие в организирана престъпна група за незаконно усвояване на евросредства по програмата „Иновации и конкурентоспособност“.

Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от Лилана (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата, декларирайки покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина – което също не е осъществявало търговска дейност. Реално софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за „ползване“ на разследваните фирми.

При извършените претърсвания в офиса е намерен и иззет куфар с апаратура. Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да установи техническите възможности и параметри на устройството и дали е предназначено за незаконно подслушване и проследяване.

От фирмения офис са иззети също магнитни дискове, множество документи и други веществени доказателства, относими към досъдебното производство на Специализираната прокуратура.

В неделя съдът остави Лилана и съдружникът й Мартин Димитров за постоянно в ареста, а брат й бе освободен срещу парична гаранция в размер на 100 000 лева.

Виж още:Братът на Лилана лапнал 434 бона за бийтбокс платформа (ВИДЕО)Арестът на певицата Лиляна Деянова, позната повече като Лилана, и брат й Александър Деянов за злоупо…Apr 27 2020skafeto.com

Обвиниха Лилана и брат ѝ за злоупотреби с евросредства чрез „кухи“ фирмиСпециализираната прокуратура обвини пет лица за участие в организирана престъпна група за незаконно …Apr 26 2020skafeto.com

Арестуваха Лилана и брат ùЛиляна Деянова, по-известна с артистичния си псевдоним като певица Лилана, е арестувана. Тя е задърж…Apr 25 2020skafeto.com


loading...