Паркът на ужасите

Серия убийства разтърси вчера България. Мъж намушка свой авер в Борисовата градина в София. Докато столичните разследващи нищеха детайлите около престъплението стана ясно, че колегите им от Пловдив пък разследват двойно убийство в града.

Вчерашното зверство, станало в най-големия столичен парк, не е първото, разиграло се в района. Преди години в Борисовата градина смъртта си намериха и студентите Яна Кръстева и Михаил Стоянов, както и 16-годишният ученик Георги Игнатов. Неслучайно вече толкова обичаното от столичани място носи зловещото име Паркът на ужасите!

Убийството на Михаил Стоянов
Паркът на ужасите: Четири убийства в Борисовата градина (ОБЗОР)

25-годишният студент по медицина издъхна след побой, станал в парка през 30.09.2008 г. Делото започва пет години по-късно.

Прокуратурата работи три години по случая, а на разследващите им трябват две години, за да стигнат до извършителите. Обвинителният акт бе връщан два пъти.
Подсъдимите са двама – Александър Георгиев и Радослав Кирчев. Те „прочиствали“ парка от гейове.

Присъда: Върховният касационен съд ги осъди окончателно съответно на 10 г. затвор и на 4 г. и половина.

Убийството на Яна Кръстева
Паркът на ужасите: Четири убийства в Борисовата градина (ОБЗОР)

28-годишната студентка бе убита чрез задушаване след изнасилване. Тялото й бе открито ден след смъртта й – на 10.07.2011 г. От парламентарната трибуна тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов обявява, че има двама заподозрени. Единият – Николай Русинов-Чеци, е обявен за общодържавно издирване, а другият – Пламен Трифонов, е задържан.

Той остава в ареста четири месеца. Докато експертиза в Австрия не обръща хода на разследването. Обвиняем става Николай Русинов-Чеци.

Впоследствие той е и единственият подсъдим по делото, макар и обвинението да е за умишлено убийство в съучастие, другият или другите остават неизвестни.

Присъда: Софийският градски съд осъжда Чеци на доживотен затвор. Апелативният намалява присъдата на 19 години, а окончателното наказание на Върховния касационен съд е 20 години затвор.

Убийството на Георги Игнатов
Паркът на ужасите: Четири убийства в Борисовата градина (ОБЗОР)

16-годишният деветокласник бе открит мъртъв на пейка в парка около 12 часа на обяд на 2.06.2015 г. Причина за смъртта – пробождане с нож в областта на гърдите.

Пейката, на която е открит, не попада в обсега на охранителните камери. Няколко месеца по-късно полицията разпространи снимки от камера на намиращ се в близост паркинг. На тях се виждаше тичащо младо момче.

Близо година разследването по случая буксуваше. Единственият задържан и подсъдим по случая е Йоан Матев, а свидетели по делото срещу него разказаха пред съда, че са го разпознали, той е променил външния си вид и поведението си. Въпреки това никой не е подал сигнал в полицията повече от година.

Присъда: Делото все още тече на първа инстанция пред Софийския градски съд.

Вижте още:Жертвата в Борисовата градина – с отрязан членМъжът, намерен мъртъв със забит в гърлото нож в Борисовата градина вчера следобед, е бил с отрязан п…Nov 27 2019skafeto.com

loading...