партита
Момент от нерегламентираното събиране в клуб за латинотанци.

Модата на тайните партита без маски в условията на пандемия навлезе в София. По неофициална информация, в столицата се организират поне на няколко места подобни събирания след въвеждането на частични локдаун в България. Те се организират най-вече в зали под наем, далеч от центъра – в крайни квартали, включително и в тези, които се намират в полите на Витоша. Организаторите се опитват да пазят тези партита в тайна, като уговарянето става в затворени групи в социалните мрежи, използват се и пароли за достъп до мястото.

За едно подобно събиране, което обаче бе разкрито от полицията, разказа bTV. То е организирано на пъпа на София, в клуб за латинотанци край НДК. След сигнал униформените влизат във въпросното заведение в събота вечер и заварват там 42-ма човека без маски. Имало е охрана и вход – 10 лв. Паролата пък е била името на собственика на бара.

„Много от тях танцуваха, в сепаретата около дансинга се употребяваше алкохол. Барманката, която бе установена, няма трудов договор. Следващо нарушение – че касовите апарати изобщо не са включени. Ще сезираме компетентните органи“, заяви Румен Костадинов от Четвърто РПУ-София.

Полицията е връчила призовки и е съставила актове на всички участници в тайното парти. Санкциите са от 300 до 1000 лв. Предвидената глоба за собственика на заведението е межзу 500 и 2000 лв. Това обаче не е първо нарушение за него. На 21 ноември полицаи установяват също там над 200 души, които са заключени. Това е било не само нарушение на противоепидемичните, но и на противопожарните мерки.

Заради тези драстични нарушения ще бъде сезирана прокуратурата.

Виж още:Проф. Слатински за тайните партита в София: Простотия!Математикът и преподавател във Военната академия „Г. С. Раковски“ проф. Николай Слатински коментира …Nov 22 2020skafeto.com

loading...