перничанин кражба

Мерките за сигурност на в основния завод на концерна Volkswagen във Волфсбург очевидно са отслабени. Нагъл крадец се възползва от това и открадна осем чисто нови автомобила, съобщава Аутомедия, позовавайки се на информация от сайта „Меркур“.

Любопитното е, че той е българин, при това от Перник, където е пълно с почитатели на колите на германската марка. Според прокуратурата във Волфсбург, през 2018 година перничанинът е отмъкнал 8 нови автомобила на Volkswagen. Той е влязъл на територията на завода с празен автовоз, на които натоварил 3 автомобила Golf и 5 Tiguan, след което необезпокояван от никого заминал за България.

Само няколко седмици по-късно осемте коли били регистрирани на територията на София-област. Твърди се, че крадецът е запазил за себе си един от тях – разбира се, Golf. Той е бил улеснен максимално от факта, че ключовете на автомобилите били в салона, а освен това явно е познавал процедурите при превозване на нови коли и така е успял да се измъкне.

Кражбата била разкрита едва няколко дни по-късно, а благодарение на охранителните камери българинът е разпознат. Той е задържан, а в петък съдът във Волфсбург го осъди на 2 години и 8 месеца затвор.

Още от Криминално

loading...