Пиргос

Двама мъже от България са арестувани по подозрение, че се опитали да отвлекат 14-годишно момче в Пиргос. Престъплението е станало в четвъртък, 25 юни, пише Greek Reporter. Мъжете били арестувани в петък, след като потенциалната цел за отвличане разпознала един от заподозрените, а след това полицията ги арестува.

Според местните медии момчето отивало на уроци в четвъртък сутринта, когато мъжете в черен микробус се приближили до него. Те казали на ученика, че майка му ги е изпратила да го приберат и да го върнат у дома. Момчето веднага разбрало, че нещо не е наред, когато един от заподозрените опита да говори с него на развален гръцки.

В опит да спечели време, момчето им казало: „Да, след две минути“ и след това хукнало към училището, когато един от българите излязъл от колата.

Униформените били информирани малко след това и полицията била изпратена да задържи двамата чужди граждани, които са братя, на възраст деветнадесет и двадесет и три години. След като блокирали района, полицаите успели да заловят българите, а разследването им ги довело до град Амалиада.

Черният микробус, използван при предполагаемия опит за отвличане, също е бил иззет от полицията. Според Мега ТВ двамата млади мъже наскоро са се преместили в Пиргос от България и са работили като куриери. Местните власти бяха шокирани от престъплението, още повече, че то се случи само две седмици, след като десетгодишно момиче изчезна в Солун. Тридесет и три годишна жена бе арестувана, след като призна за това отвличане, а момичето беше освободено дни по-късно.

Полицията все още разследва мотивите зад престъплението, както и криминален кръг, който може да е замесен. Полицията продължава разследването си в Пиргос по повод опита за отвличане на четиринадесетгодишното момче. Двамата българи, които са братя, са зад решетките и се очаква да дадат показания.

loading...