пловдив варна

В тежко състояние в болница остава 21-годишна жена, която бе намушкана с нож в нощния влак от Пловдив за Варна. Нападателят – 20-годишен мъж, пътувал в същото купе, е задържан.

Инцидентът се случва около 2:00 часа снощи. Момичето е било отведено в болница в Стара Загора в критично състояние. Към момента ситуацията е овладяна и жената е без опасност за живота.

Според информацията момчето притеснявало неколкократно момичето. След като тя успяла да го прогони веднъж, последвал втори опит. Нападателят връхлетял в купето и се държал агресивно, което довело до изваждането на нож от страна на жената.

Извършителят успява да я обезоръжи и нанася прободни рани. Една от тях е изключително опасна и се намира в областта на гръдния кош, под мишницата.

Случайно минаващ пътник започва да гони нападателя. Тъй като влакът се намирал на метри от ЖП гара Стара Загора, намалил скоростта, а нападателят скочил от него, съобщава БТВ. След него скочил и третият пътник, който успял да го задържи, преди намесата на полицията.

Пробите за алкохол и упойващи вещества на нападателя са отрицателни. Той е от Пловдив. Не е криминално проявен. В момента той се намира в психиатричната болница в Раднево.

Няма информация дали момичето има престъпно минало.

Влакът от Пловдив за Варна е престоял на гарата близо три часа по разпореждане на полицията.

Още от Криминално


loading...