пожар Враца

Мощен пожар избухна в апартамент на последния 6-и етаж в блок „Вапцаров“ №1 във Враца вчера. Малко преди обяд във вторник от жилището започнали за излизат пламъци и да се стеле гъст черен дим, предава Монитор.

Съседи се обадили на горещия телефон 112 и към мястото веднага били изпратени екипи на пожарната, на бърза помощ и на полицията. Огнеборците с часове са се борили с пламъците и използвали за гасенето им тонове вода. Заради безопасността им се наложило всички обитатели на кооперацията да бъдат евакуирани. А служители на фирмата, която захранва с газ кооперацията, са спрели захранването й, за да не стане експлозия.

Пожирникарите успели да изведат от горящото жилище пенсионерката Мария и 45-годишния й син, както и жена от съседния апартамент. И тримата били погълнали отровен дим, но най-много мъжът. Те са закарани в болницата, където са прегледани. Според лекарите, опасност за живота им няма.

По неофициална информация огненото бедствие е предизвикано именно от 45-годишния мъж, който е с психично заболяване. Той признал пред лекарите, че е запалил гардероба в стаята си, защото смята, че там се крият бесове и зли духове. По думите на съседи възрастната му майка се грижела за него, но й било много трудно. Тя не можела да излезе на глава със сина си. Той често бил агресивен и вдигал скандали.

По предварителни данни всичко в подпаления апартамент на последния етаж е изгоряло напълно. Общите части и много от другите жилища в блока са опушени. Тепърва ще се уточняват щетите от палежа и пораженията от гасенето.

Виж още:Касапница във Враца! 35-годишен нападна със сабя родителите си, бащата е в болница35-годишен мъж опита да убие родителите си във Враца, като ги нападна със сабя. Сигналът за пореднат…Apr 21 2021skafeto.com

Часове преди трагедията във Враца, майката подала сигнал в МВР за семеен скандал3-годишното момченце, което бе открито вчера тежко ранено до тялото на мъртвата си майка в жилище въ…Apr 21 2021skafeto.com

Мъртва жена и тежко ранено 3-годишно дете открити в локви кръв в жилище във Враца31-годишна жена и 3-годишното ѝ дете са били открити потънали в кръв в жилище във Враца, съобщиха от…Apr 21 2021skafeto.com


loading...