Поръчковите убийства

Поръчковите убийства винаги са били бич за обществото. Те са айсберга на престъпността.

Това заяви криминалистът и бивш директор на отдел „Убийства“ в МВР Ботьо Ботев пред БНТ по повод убийството на Станка Марангозова, за което стана ясно, че е организирано от служител на НСО. Според Ботев престъплението не е било обмислено, организирано и извършено добре.

Има неоценени факти при организацията и извършването на престъплението, смята експертът.

По думите му има известен обществен проблем между поръчител и жертва, като пример посочи, че потърпевшата в била завела дело срещу извършителя.

По отношение служителят на НСО, Ботьо Ботев подчерта, че неговите действия излизат извън логиката на един организатор на поръчкови убийства.

Той е на мнение, че трудно може да се влезе в психологията на един човек, който е способен на такива действия. Ботев е убеден, че разследващите ще стигнат до всички тъмни страни от живота на този човек.

Криминалистът уточни, че практиката показва, че при поръчковите убийства няма връзка между поръчител и извършител.

На въпрос лесно ли се намира човек за мокра поръчка у нас, експертът заяви, че трудно може да се направи оценка на това.

Вижте още:
Служител на НСО, организирал убийството на Станка МарангозоваОбвинени са трима души за убийството на Станка Марангозова в началото на октомври 2019 г. Между обви…May 21 2020skafeto.com

Масларова за поръчителя на убийството на Марангозова: Никакъв син не ми еБившият социален министър Емилия Масларова категорично заяви пред БНТ, че издирваният за убийството …May 21 2020skafeto.com

loading...