поръчково убийство в София

Акция на Специализираната прокуратура и Столичната полиция е стартирала рано тази сутрин в района на кв. „Левски“, съобщава агенция БЛИЦ.

На ул. „Летоструй“ 5А се извършват претърсвания и изземвания.

Неофициалната информация сочи, че специализираната операция е срещу група, заподозряна за извършването на скорошно поръчково убийство в София.

На прицела на спецоперацията, която се провежда в София по разкриването на поръчково убийство, са поръчителите на убийството през есента на м.г. на Станка Марангозова.

На 10 октомври 2019 г в столичния квартал Младост бе открит трупа на 46-годишна жена. Станка Марангьозова лежеше на предната седалка на автомобила с огнестрелна рана в главата, а до трупа й бе хвърлена бяла роза.

Убийството станало на паркинга пред блока, в който живеела заедно с приятеля си, именно той отрил любимата си простреляна в колата.

Марангозова има криминални регистрации за финансови престъпления и несъстоятелност. Шармантната дама, която е дъщеря на покойния вече червен депутат от Бургас д-р Кънчо Марангозов, беше арестувана от ДАНС през 2011 г. за пране на пари и измами.

След проведено разследване тя е обвинена за източване на 65 милиона лв. чрез схема, напомняща дейността на прочутите финансови пирамиди.

Станка Марангозова е застреляна от неин познат, а бялата роза е послужила за прикритие. Тя е убита с три куршума в главата. Тази версия изложи в първите дни след престъплението главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

„Нейната криминална биография е богата. Трябва ни време и смятам, че ще си свършим работата“, заяви той и добави: „Назад във времето доста сериозни суми са преминали през нея. Къде легално, къде нелегално.“ „Убийството в квартал „Младост” е извършено поне час и половина преди да се под сигналът към нас. Фактът е, че е извършено на публично място – на паркинга пред блока. Но в никакъв случай не става дума за показност”, добави той.

Още от Криминално

loading...