присъда сотиря

Присъда от доживотен затвор без право на замяна получи 21-годишният Мартин Трифонов, който бе признат за виновен за убийството на седемгодишната Кристин от сливенското село Сотиря.

Сливенският окръжен съд му наложи още присъда от двайсет години затвор за опит за изнасилване и десет години за блудство с малолетно дете. На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лева за нанесени неимуществени вреди, предава БТА.

Наказанието ще бъде изтърпявано при първоначален специален режим. В петнайсетдневен срок присъдата може да бъде обжалвана пред Бургаския апелативен съд.

Адвокат Сиво Сивов, който представлява частните ищци – роднините на детето заяви, че това е първата присъда след промяната в закона за съкратено съдебно следствие. По думите му, това ще бъде назидание за престъпниците и те ще имат пример за тежестта на закона. Милка Георгиева, която е баба на убитата Кристин, благодари на хората, които подкрепиха с подписки и мирни протести промените в закона и посочи, че ако получи пари от обезщетението, ще ги дари на деца в нужда.

Престъплението бе извършено на 15 август, като Трифонов бе заловен след почти 24-часово издирване на следващия ден и бе ранен след като оказал съпротива.

Случаят доби широк обществен отзвук, като на няколко протеста и бдения граждани поискаха отмяна на съкратеното съдебно следствие и успяха да променят закона.

Виж още:Гешев очерта опасна тенденция: Профилът на убиеца от Галиче, Сотиря и Русе е еднакъвМного жестоко убийство на млад човек по подбуди, които по-скоро са присъщи на животни, а не на хорат…Jan 13 2020skafeto.com

Магистратите уважиха искането на убиеца на 7-годишната Кристин от Сотиря! Ще има съкратен процесСливенският съд даде ход на делото за убийството на 7-годишната Кристин от село Сотиря. Магистратите…Jan 9 2020skafeto.com

Близките на убитата Кристин от Сотиря обявиха гражданско неподчинение, вдигат палатков лагер пред съдаС гражданско неподчинение близките на убитото през август 7-годишно момиченце Кристин Георгиева от с…Sep 27 2019skafeto.com

loading...