Прокуратурата божков

Прокуратурата разпространи четири записа от разговорите между Васил Божков и братята Цветомир и Боян Найденов от хазартната фирма „Ефбет“.

От записаните разговори става ясно как Божков предупредил Найденови, че ги чака тежка участ, ако не се вразумят.

За наличието на такива записи, първоначално обявиха самите братя, след което подадоха сигнал в Специализиираната прокуратура.

От записите става ясно още, че Васил Божков е контролирал и медии. Това се разбира от разговора му с бащата на братя Найденови, на когото той казва: „Спирам помията“.

Още от Криминално

Ето какво гласи съобщението на прокуратурата:

С оглед високия обществен интерес във връзка с водено разследване по досъдебно производство срещу организирана престъпна група с ръководител обвиняемия В.Б. и след разрешение от наблюдаващия прокурор по реда на чл. 198, ал.1 от НПК, Специализирана прокуратура публикува четири броя аудио-файлове, съдържащи части от разговори. Същите са били обект на изследване по назначена по делото компютърно-техническа експертиза. Приложено ви предоставяме и съдържанието на аудио-файловете.Валери Симеонов: Нямаше как 10-12 майки да ме махнат от кабинета, направи го Васил БожковПрез последните дни обидите между политици, от страна на медии към политици, на анализатори към поли…Feb 24 2020skafeto.com

Специализираната прокуратура споделя разбирането, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес.

Специализираната прокуратура ще продължи да информира българските граждани по дела с голям обществен интерес, при спазване на презумпцията за невиновност и без да застрашава хода на наказателното производство.

Всички записи вижте ТУК

loading...