Реджеп

Наблюдаващият прокурор в Окръжна прокуратура – Благоевград привлече към наказателна отговорност 28-годишния шофьор Реджеп Алиев, прегазил 17-годишната Виктория, по две обвинения. Едното обвинение е за това, че не е спрял на време, когато е видял момичето на пътното платно, а след това е избягал от мястото. Второто обвинение е за това, че е шофирал след употреба на наркотици, което е негово второ подобно провинение. С постановление на прокурор обвиняемият Реджеп Алиев е задържан за срок до 72 часа, предава Дир.бг.

Около 20,20 ч. на 29.01.2022 г., на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, обвиняемият Р.А. при управление на лек автомобил, „Форд“, нарушил правилата за движение. Водачът не контролирал непрекъснато управляваното от него моторно превозно средство и не намалил скоростта, за да спре при възникнала опасност. Вследствие на действията му била причинена смъртта на пешеходеца – 17-годишната Виктория. Непосредствено след деянието Р.А. избягал от местопроизшествието.

Реджеп Алиев е обвинен и за управление на моторното превозно средство след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, установено с техническо средство. Това престъпление той е извършил при условията на повторност, след като е бил осъден през 2019 г. за същото деяние.

Според държавното обвинение, налице е реална опасност обвиняемият Р.А. да се укрие и да осъществи друго престъпление.

Предстои внасяне на искането за вземане на мярка за неотклонение срещу него.

Все още няма обвинение срещу спътниците на момичето.

17-годишното момиче е било в автомобила на свой приятел, с когото по неофициална информация са имали връзка. Между двамата обаче възниква спор, който прераснал в насилие върху младата жена.

„Явно, че той е набил момичето, момичето преди това е бягало по полето, той я е настигнал, върнал я е пак в колата, след което или тя се е опитала да избяга, като е видяла светлините на другия автомобил, да скочи, за да я видят. Тя се е опитвала да се измъкне от автомобила, тъй като явно, че е била бита или е упражнявано върху нея насилие“, коментира пред Нова телевизия зам.-кметът на Гърмен Владимир Донков.

Предполага се, че четиримата младежи от автомобила, който е прегазил момичето, въобще не са я познавали. С колата обаче те са преминали точно в момента, в който тя се е озовала на пътното платно в опит да избяга.

Какво точно се е случило разследващите се надяват да разберат от приятеля на момичето, за когото има данни, че е упражнявал насилие върху нея.

„Не живеят на семейни начала, там има някаква любовна драма. Били са гаджета, той е женен, тя не е женена. Тя е момиче. Станал е такъв битов инцидент, скарали са се и е възникнала драма между двамата“, заяви Владимир Донков.

Момичето е било дъщеря на разведени родители. Нейни познати я описват като много тиха и скромна девойка.

Виж още:Шестима вече са задържани заради прегазеното 17-годишно момиче в ГоцеделчевскоЖертвата на зверското прегазване на пътя в Гоцеделчевско е 17-годишно момиче от Гърмен, разкриха на …Jan 30 2022skafeto.com

Влачиха, обезобразиха и прегазиха с кола жена край Гоце ДелчевЖена е била прегазена и обезобразена в Гоцеделчевско, полицията разследва убийство, съобщи bTV. Тял…Jan 30 2022skafeto.com


loading...