Рогош

Тройно убийство е станало в пловдивското село Рогош, съобщи БНР. За жестокото престъпление, случило се в ранната съботна вечер, потвърди регионалната полиция.
Сигналът за случилото се е подаден на тел. 112 към 18.30 часа.

По неофициална информация, загиналите са трима мъже от едно семейство, вероятно баща и неговите синове. Според очевидци, те са застреляни, а една жена е ранена. Тя е откарана в болница „Свети Георги“ в Пловдив с наранявания. Състоянието ѝ е стабилно, направени са ѝ изследвания, съобщи БНТ.

Кървавият инцидент е станал в етническата махала на селото. Причините засега са неизяснени, но по първоначални данни убийството е извършено след скандал за наследство.

На място са пристигнали оперативни групи на криминалистите от областната дирекция, представители на прокуратурата и поне три линейки.

„Служители от ОДМВР-Пловдив разследват сигнал за инцидент в с. Рогош, получен на тел 112. Предприети са активни процесуални и следствени действия за изясняване на всички факти и обстоятелства по случая. Уведомена е прокуратурата“, съобщиха от полицията.

Мъж на име Николай е застрелял чичо си и двамата си братовчеди, съобщи малко по-късно местният сайт trafficnews.

Те са имали вражда от дълго време, а той често ги е заплашвал, че ще ги убие. В основата на спора е била къща, разказват от махалата.

Убитите племенници са на 45 и 50 години.

Всички в ромската махала са потресени от екзекуцията казват, че в селото не се е случвало подобно нещо.

Все още не е ясно дали убиецът е задържан или е избягал.

Още от Криминално


loading...