Родос

Противопожарната служба на гръцкия остров Родос е задържала 57-годишна българка за три палежа преди няколко дни, съобщава Дир.бг, цитирайки местния информационен сайт rodiaki.gr.

Българката, за която се твърди, че имала сериозни психологически проблеми, е заподозряна, че е причинила три пожара в покрайнините на административния център на острова на 14 август.

С разпореждане на прокуратурата жената е отведена в психиатричната клиника на болницата в Родос за оценка на състоянието й. Същевременно на основата на преписката ще започне и предвидената от закона наказателна процедура.

В началото на август огромен пожар избухна на гръцкия остров Родос. Заради огнената стихия голяма част от острова остана без електричество за няколко час, а от съобръжения за сигурност бяха евакуирани жителите на селата Псинфос и Марица. Пожарникарите успяха да предотвратят разпространението на огъня в Долината на пеперудите, популярна сред туристите и най-редкия природен резерват в Европа.

Виж още:Това е българката Ани, задържана за „ало“ измами в ГърцияГръцката полиция обяви самоличността на жената от България, която участвала в група за телефонни изм…Aug 15 2021skafeto.com


loading...