росица

Росица Маринова, майката на шестте деца от генералтошевското село Кардам, едно от които – 9-годишният Стефан, почина, е напуснала дома им преди дни. Това съобщи в социалната мрежа организаторката на благотворителната кампания в подкрепа на семейството Вили Димитрова от Генерал Тошево.

„Научихме, че са давани пари на ръка на майката, които не са стигнали нито до децата, нито до бабата и дядото“, обясни Димитрова пред „Про нюз“-Добрич. Тя призова пари на ръка повече на никого да не се дават, а желаещите да помогнат, да го правят чрез поставените кутии за набиране на средства или по банков път.

Родителите на Росица пък казаха пред БТВ много тежки думи по адрес на дъщеря си.

След като 9-годишният Стефан почина заради натравяне с отрова за мишки, започна дарителска кампания в подкрепа на останалите четири деца в семейството. Оказа се, че за тях се грижат основно бабата и дядото.

Стоянка Иванова, майката на Росица, разказа, че за последно я видяла във вторник сутринта. „Майко, докторът на Ивелина (едно от децата) ми се обади и ми каза спешно да тръгна за Варна. Някакъв документ да издаде, да го донесе, нещо да каже, но не е за по телефона“, обяснила Росица.

В себе си имала само 40 лв., които взела от майка си. „Чакахме я вечерта да дойде с децата. Не се обади, нямахме никаква вест от нея“, каза Стоянка.

„В сряда се обади, че е във Варна. Оттогава ни вест ни кост“, добави тя,

Бащата Живко Иванов разказа: „Тя не говори пред мен, тя се затваря в другата стая и приказва. Видях, че е сменила дебитната карта“.

„Предварително казвам, че няма тук работа, не искам да припарва при децата. Ще бъде изритана, може да се вкарвам в беля, ще я пречукам, ако дойде“, закани се люто той.

Инициаторката на дарителската кампания Виолина Димитрова увери, че до кутиите с дарения и дарителските сметки Росица не е имала достъп. Тя е взела дребни суми от хора, които са решили да ѝ ги дадат лично на ръка.

Последно парите по сметката били около 1500 лв.

Дрехите и храната в училището на децата са платени до края на годината. Средствата ще бъдат предоставени за ремонт на жилището, където живеят децата, който е собственост на бабата и дядото.

Докато майката е с родителски права, тя разполага със средствата на децата.

„Не сме информирали властите. Само с кмета споделих. Той не можеше да ми повярва човекът“, каза майката на забегналата Росица.

Още от Криминално

loading...