Ружа Игнатова

Криптокралицата Ружа Игнатова, която вече е германска гражданка, е включена официално в списъка на Федералното бюро за разследване на САЩ на десетте най-издирвани лица. Тя е единствената жена в листа, съобщиха от бюрото.

ФБР обяви награда от 100 хиляди долара за информация, която би могла да доведе до задържането на родената в България измамничка, предава Дир.бг.

Създателката на пирамидалната схема за продажба на измамническата криптовалута OneCoin се издирва от 2017 година, като за последно е видяна да се качва на самолет от България за Гърция.

Своеобразната пирамида започва да действа през 2014 година и за около 3 години по сметките на Ружа влизат около 4 милиарда долара.

По случая през 2019 година беше задържан брат й – Константин Игнатов, но беше освободен под гаранция на стойност 500 хиляди долара.

През април т.г. Ружа Игнатова бе обявена за международно издирване по искане на властите в Германия. За нея има въведен сигнал в Шенгенската информационна система (ШИС), а целта е арест и екстрадиция на основание Европейска заповед за арест, издадена от съда в град Билефелд.

Това е втори апел за помощ от партньорските германски служби по този случай. Първият бе през 2017 година. Тогава бе планирана и проведена специализирана полицейска операция за неутрализиране на мащабна пирамидална структура за измами с търговска цел. Действията у нас, планирани в рамките на международно разследване за неутрализиране на група за пране на пари чрез ОneCoin, бяха осъществени от служители на ГДБОП.

Виж още:„Криптокралицата“ Ружа Игнатова с мезонет за над 13 млн. лири в ЛондонРужа Игнатова, която е обвинена за организиране на финансова пирамида и пране на пари от търговия с …Nov 3 2021skafeto.com

Криптокралицата Ружа Игнатова вече не е българкаГерманската гражданка Ружа Игнатова, родена в България, е обявена за международно издирване по искан…Apr 18 2022skafeto.com


loading...