Сандански

С взлом тази нощ е ограбена банка в Сандански. По предварителна информация, металната каса, в която се съхраняват големи суми, не е разбита. Обирджиите се опитали да извлачат и вземат цялата каса, но не са успели и са прибрали само наличните пари в чекмеджетата, съобщава БТВ.

Не става ясно какви са тези пари, които са държани в чекмеджета. Крадците са проникнали през малък прозорец, намиращ се в задната част на банката. Според полицията сигнала за обира е получен малко след 3.20 ч. на телефон 112.

Пак през нощта е разбит и ограбен и апартаментът на зам.-началника на полицията в града. Според struma.com обирджиите очевидно са знаели, че полицая и семейството му са на море, счупили са патрона и влезли в жилището.

На два пъти през последните месеци – на 23 юни и 20 август, прокуратурата и МВР проведоха показни операции точно в Сандански. Градът бе блокиран от сутринта от жандармерия, полиция и кучета, правеха се проверки и обиски, извършени бяха десетки арести. Едната операция бе наблюдавана и рекламирана лично от главния прокурор Иван Гешев.

Още от Криминално

loading...