Синовете на Ел Чапо

Наркобос №1 на всички времена Пабло Ескобар беше известен със своята щедрост към верните си войници и към хората, които живеят в районите в Колумбия, където картелът му имаше огромно влияние. Синовете на друг легендарен наркотрафикант – Хоакин Гусман Лоера, известен като Ел Чапо, явно следват същия пример, защото организираха пищно парти, чиято цел беше да увеличи подкрепата за организацията им.

На купона в Кулиакан (щата Синалоа) са присъствали над 800 души, които са били забавлявани от няколко музикални групи. Организирана е специална томбола, като наградите от нея са 7 (според други източници – 10 чисто нови автомобила). Автомобилите са били украсени със стикери CDS (Cártel de Sinaloa) и дори опаковани в големи кашони с надпис JGL – пълното име на Ел Чапо, който ще лежи доживот в американски затвор, е Joaquín Guzmán Loera, пише automedia.investor.bg.

Празненството е било прекъснато малко след полунощ, когато в имението са нахлу военни части. Присътващите са били разпръснати без инциденти, а колите са конфискуави. Министърът на сигурността на Синалоа – Кристобал Кастанеда, обяви в Twitter, че операцията е била осъществена, след като в социалните мрежи са се появили видеа от партито. Като негов основен организатор е посочен един от синовете на Ел Чапо – Иван Арчибалдо Гусман.

Най-интересното е, че никой не е арестуван, тъй като купонът не е бил незаконен. Причината за негово прекратяване е, че участниците не са спазвали правилата за социално дистанциране и не са носели маски.

loading...