Синът на Радев

Здравният министър проф. Костадин Ангелов потвърди пред журналисти информацията, че синът на президента Румен Радев – Георги, е бил на купон с още 13 момчета, 11 от които непълнолетни. Един от тях е и той, предава Дир.бг.

Това е станало в събота, в двора на пицария на бул. „Христо Ботев“ в София, където те вдигали шум и са замеряли случайни минувачи. След сигнал на гражданин партито било спряно с полиция, а участниците отведени в РПУ-то.

От МВР потвърдиха за случая, но не и дали сред тях е бил синът на държавния глава. Това днес направи здравният министър заради засиления медиен интерес.

„Повече не мога да ви кажа. Имате свръхочаквания от министъра на здравеопазването, ние не провеждаме разследване, това е в компетенцията на МВР“, отказа обаче повече информация той.

Ангелов уточни, че получава данни за всички нередни случаи.

„Във всички тези места, където са открити нередности по спазването на противоепидемичните мерки, са съставени необходимите административни документи от органите на РЗИ“, подчерта министърът.

Днес в районното управление са били извикани родителите на участниците в партито.

След инцидента от МВР съобщиха още, пак без имена: „За случая веднага е уведомен инспектор „Детска педагогическа стая“ на Четвърто РУ. Родителите на един от непълнолетните са отказали да дойдат и да вземат детето си. Един от пълнолетните, присъствал на адреса, се е ангажирал да го съпроводи до дома му“.

По неофициална информация именно майката на Георги Радев е отказала да отиде да го прибере.

Виж още:Акция на СДВР и РЗИ разби нелегален купон! Големият въпрос – задържан ли е синът на Румен Радев?Множество проверки за спазването на противоепидемичните мерки са извършени от екипи на СДВР и СРЗИ в…Feb 8 2021skafeto.com

ГЕРБ към Румен Радев: Смири се! Признай провала! Оттегли се!ПГ ГЕРБ призова в декларация от парламентарната трибуна президентът Румен Радев да се смири и да при…Feb 3 2021skafeto.com

loading...