Славейко Шишков

Синът на една от бизнесимпериите у нас – „Бойлери Шишков“, беше арестуван зрелищно за обир. Славейко Шишков и двама негови авери бяха спипани в Свищов, след като свили 72 000 лв. от касата на местния месокомбинат, съобщава „Телеграф“.

Новината е потвърдена от МВР и прокуратурата, уточнява изданието. Оказва се, че Славейко е извършил дръзкия удар с легендарния крадец Николай Венков – Понти и братовчед му Венелин Венков.

Шишков, Понти и братовчед му получили вътрешна информация, че в месокомбината има каса с голяма сума пари и решили да атакуват. Избрали Деня на храбростта и Българската армия – 6 май. Разчитали, че КПП-тата са паднали и тръгнали следобед от София с автомобил „Форд Фокус“, споделиха криминалисти.

Пристигнали вечерта и час преди полунощ нахлули във фабриката. Разбили касата, използвали тапа и други техники, за да заглушат алармата. Успели да задигнат близо 72 000 лв. и духнали обратно. Разследващите били уведомени и тръгнали по горещи следи.

Ченгетата разбрали веднага кой стои зад дръзкия удар и уведомили СДВР, тъй като и Понти, и Славейко живеят в столицата. Те били спипани преди два дни в домовете си по бели гащи, разказаха още ченгетата.

Шишков опитал да избяга, но след секунди съпротивата му била сломена, а белезниците щракнали на ръцете му. От МВР уточниха , че и тримата арестувани са известни на полицията, единият от тях – Понти е и осъждан. Задържани са за 72 часа и се очаква днес да им бъдат гледани мерките за неотклонение.

При обиски в домовете на бандитите били открити част от откраднатите пари в размер на близо 72 000 лв., както и тапи и техниката, с която правят ударите. Нито един от тях не е проговорил до момента, като използват правото си да запазят мълчание.

Разследващи коментираха, че Славейко Шишков и брат му тръгнали по лош път след като баща им починал при инцидент. Понти пък е стар крадец, известен с кражби от апартаменти. брат му беше задържан от търновски полицаи през 2017 г. също за кражба с Боби Мечката и Куция.

Още от Криминално

loading...