Столарски

„Съжалявам за стореното. Не съм искал умишлено да я удуша, но тя отправи множество обиди към мен. Дължеше ми 500 000 лв.“ Това заяви на влизане в съдебната зала 73-годишният Минко Столарски, когото Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем за убийството на 72-годишната общинска съветничка от Велинград Екатерина Каферинова, предава 24 часа.

Столарски каза още пред журналистите да потърсят Йорданка Рангелова от Велинград, която знаела за бизнеса на покойната Каферинова с имоти, деактувани от общинска собственост (б.а.въпросната госпожа е била свързана с дружество, което е трябвало да построи Културния дом в града). Днес недостроената сграда в центъра на Велинград бе срината до основи и мястото е закупено от брата на Минко Столарски-Миролюб. По неофициална информация собственикът на хотел “Двореца“ щял да строи там многофункционална бизнес сграда.

“Имам какво да ви разкажа-връзката ни продължи повече от 22 години, цял роман мога да напиша“, говореше обвиняемият, докато съдебната охрана го конвоираше до залата. Пенсионерът изглеждаше видимо атлетичен, в добре поддържана форма, но си личеше, че има проблем със зрението. Окръжният съд в Пазарджик остави в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“ 73-годишния Минко Столарски, тъй като прецени, че може да се укрие предвид доброто му финансово състояние. Освен това до 2006 г. Столарски-старши е бил женен за германка, живеел е във федералната република, но след като се е развел се е прибрал в България. Попитан от съдия-докладчик Ирина Джунева какво иска да каже преди да се произнесе по искането на прокуратурата, Минко Столарски отговори: “Каквото решите! Извършил съм го, но не е умишлено“, заяви той.

От събраните доказателства по досъдебното производство стана ясно, че преди да й посегне, покойната Каферинова също го е наранила по тялото. Наблюдаващият прокурор Даниела Петърнейчева поиска постоянен арест за Минко Столарски, тъй като съществувала реална опасност да се укрие и да извърши и друго престъпление, а деянието, което е извършил, е със степен на обществена опасност. Въпреки че адвокатът на задържания-Кръстю Кърпаров каза, че доказателствата на разследването до момента се базира на пълните самопризнания на Столарски и неговите добросъвестни обяснения, че съжалява за случилото се, като настоя за по-лека мярка-домашен арест или парична гаранция, съдия Джунева определи постоянна мярка „ задържане под стража“.

За убийството на Екатерина Каферинова Минко Столарски го грози затвор от 10 до 20 години. Причина за фаталния последен 72-ри рожден ден на жертвата е сериозна парична сума, която мъртвата дължи на убиеца си. Преди години двамата са живели на съпружески начала в СПА – столицата на Балканите, но през 2017 г. страстите охладнели и те се разделили. Столарски се преместил да живее в кюстендилското село Богослов и в момента се води с тази адресна регистрация.

Виж още:Общинската съветничка от Велинград е била удушена след скандал за голяма сума париМотивът за убийството на 72-годишната Екатерина Каферинова във Велинград е изцяло личен; изключени с…Aug 29 2022skafeto.com

Развитие: Велинградският удушвач е задържанИма задържан за убийството на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова, съобщиха от п…Aug 29 2022skafeto.com

Убийство вледени Велинград! Удушена е общинска съветничка, полицията на кракПолицията във Велинград разследва убийство на жена, извършено в неделната вечер. По непотвърдена инф…Aug 29 2022skafeto.com


loading...