Тихомирово

17-годишна пловдивчанка е била наръгана с нож от мъжа, който скочи през балкона в пловдивския квартал „Столипиново“ снощи. 33-годишният жител на етническия квартал извадил нож срещу момичето, след като между двамата избухнал скандал, пише TrafficNews.

Тийнейджърката живеела в Център за настаняване от семеен тип. Двамата имали връзка от няколко години и имали бебе на годинка.

Снощи мъжът отишъл при нея. Двамата се скарали, в следствие на което той извадил нож и я наръгал в областта на корема. След това избягал от местопроизшествието и отишъл в дома на родителите си на улица „Сокол“.

По-късно същата вечер се хвърлил от осмия етаж и починал на място.

Очевидци разказват, че преди това мъжът е употребил бонзай. Според съседи той се казва Иван. Дълго време е живеел в родопския пансион. Често се карал с баща си.

По непотвърдена информация, тийнейджърката е с пет прободни рани в областта на гърдите, корема и ухото. Тя е била приета в УМБАЛ „Св. Георги“ с опасност за живота късно снощи. Била извършена операция на корема. В момента състоянието ѝ е стабилно.

„За щастие, момичето е без опасност за живота. Има няколко прободни рани, най-сериозната от тях е в областта на стомаха, но състоянието й е стабилно. Детето й също е добре”, съобщи зам.-кметът заместник-кметът по социални дейности Анести Тимчев.

„Охраната в Центъра е действала светкавично. Успели са да го неутрализират и да предпазят останалите деца, настанени там”, обясни Тимчев.

Тази сутрин той е поискал спешен доклад от Общинска охрана. Заедно със зам.-кмета по Обществен ред Йордан Ставрев и с шефа на Шесто районно полицейско управление Николай Кирков са анализи случилото се. Удвоили са охраната на Центъра. Засилено полицейско присъствие има и в Столипиново.

„В Центъра са настанени 28 деца. Има 12 психолози, които вече са започнали индивидуално работа с всяко от тях. Случилото се е изключително неприятно”, каза зам.-кметът по социални дейности.

За случая е уведомена прокуратурата.

Още от Криминално


loading...