съд банков обир

30-годишният служител на куриерската фирма Кирил Миланов е задържаният организатор на обира на банков клон в хипермакет в столичния квартал „Люлин“, стана ясно на днешното заседание на съда.

Той е бил арестуван часове след удара в събота и е направил пълни самопризнания. В колата му пък са намерение 62 бона от задигнатия чувал от трезора, в който имало 185 000 лева.

Останалите пари са взети от двамата съучастници на Миланов, които още се издирват.

Пред магистратите днес застана и обвиненият в помагачество 59-годишен Христо Кологанов, който осигурил ключа за отваряне на офиса, в който бил банковият клон.

Защитата на Миланов поиска съдебно медицинска експертиза, но такава беше отказана. Отхвърлено беше и искането като негови защитници да се явят неговата сестра и съпругата му.

И двамата обвиняеми поискаха мярка “домашен арест” и не използваха възможността си за последни думи пред съда.

Магистратите решиха, че няма риск Миланов и Кологанов да се укрият, но ги оставиха за постоянно в ареста заради тежестта на престъплението, което предвижда от 10 до 20 години затвор.

Дръзкият обир беше извършен миналата събота около 15:30 и 16:00 часа, в банков клон, който се намира в хранителен магазин на бул. „Европа”.

Обирджиите задигнали чувалче със 185 хил. лв, макар в трезора да имало и други пари. Бандитите наблюдавали касиерката на ограбения офис от месец и забелязали, че тя е много небрежна към мерките за сигурност.

Навикът й бил, когато излиза от офиса, да заключва само входната врата, но не и трезора, където се намирали парите. Това улеснило бандитите, които влезли и взели парите за броени минути.Извънредно: Арестуваха втори човек за крупния банков обир в СофияПолицията в София е арестувала втори човек за обира на 185 хиляди лева от банков клон в хипермаркет …Oct 7 2019skafeto.com

loading...