Теодора и Юмер

Трионът, с който са били нарязани труповете на брокерката Теодора Бахлова и строителния работник Юмер, е бил открит. Електрическата част от него е била в междублоковото пространство на кооперацията, където живее Деян Дичев – Готвача. Там, в канализацията, е открит и проектил. В колата на заподозрения за убийствата бизнесмен Станимир Рагевски са намерени другата част от триона, и телефонът, с който Юмер е извикан за среща. Картата в него плащана 3 години, произведено е само едно обаждане – фаталното за Юмер – това, с което Рагевски го е извикал на среща, пише Труд.

Според повдигнатите обвинения до момента се смята, че убиец на строителя и брокерката Теодора Бахлова е бизнесменът Станимир Рагевски, а асистент и укривател, който вероятно е и разчленил жертвите е Готвача. Именно той завел полицаите до укритията на двата трупа.

Рагевски, когото бургаският прокурор Йовита Григорова квалифицира като „сериен убиец“ след ареста, е застрелял жертвите с пистолет, а после двамата са замитали следите, докато камера не ги засякла как превозват бидони с части от Юмер, за да ги изхвърлят в блато край Бургас.

Пистолетът пък е открит в заведението на ДНА, където години наред работеше Деян Дичев – Готвача. Дичев бил умел в транжирането на риба. За важни клиенти, той сервирал лично, като пред тях обезкостявал рибата, разказват очевидци.

В сабления трион е намерена тъкан от Юмер. За същия трион свидетели твърдят, че се е подавал от чантата на Готвача, запечатана от камери в супермаркет, близо до апартамента, в който е убит строителя.

„Много внимателно и детайлно се анализира съвкупността и по двете дела. Ако счетем, че те трябва да се обединят и обвиненията да бъдат обединени, няма да се поколебаем“, категорично заяви окръжният прокурор на Бургас – Георги Чинев.

Говори се, че Рагевски и Готвача в ареста се топели един друг и се държали с огромно самочувствие пред разследващите. С тях работят криминални психолози от София. Разследването е поверено на топченгето от морския град – Златко Пеев.

Преди година – през октомври, гръмна новината, че брокерката Бахлова излязла от дома си на ул. „Оборище“ и повече не се прибрала. Месеци наред от нея нямаше и следа. По-късно, през тази година, изчезна мистериозно и строителя Юмер. Неговото изчезване стана причина да започне да се разлита целия случай и да се стигне до разкриването на най-зверските убийства, които Бургас помни. Мнозина ги сравняват с жестокостта на Джак Изкормвача, поради това, че жертвите са били брутално нарязани и частите им укрити в шахти в центъра на Бургас – нещо, което смрази обществеността в морския град. Именно поради големия обществен интерес прокурор Георги Чинев и комисар Калоян Калоянов хвърлиха светлина върху разследването, за да успокоят, че то напредва бързо и скоро е възможно да има промяна на обвиненията на двамата задържани бивши авери. И Рагевски, и Дичев са бивши затворници.

След като Рагевски застрелял брокерката, части от разчлененото и тяло били държани в бидони три месеца. После били изхвърлени в гробището и в канализацията в града. И при Юмер бил следван същия сценарий като с Теодора. Бидоните с останките му били изхвърлени в блатото.

Мотивът за убийството на Юмер е ясен – „обещания за овъзмездяване на Юмер, които не са били изпълнени. Към момента по двете досъдебни производства няма категорични данни дали Юмер Мехмед е участвал в убийството на Теодора Бахлова“, уточни прокурор Чинев.

Наблюдаващият разследването на убийството на Теодора Бахлова – прокурор Светослав Маринчев заяви, че всичко до този момент, което е събрано по делото, сочи, че се касае за спор с имуществен характер, в рамките на който жертвата настойчиво е търсела пари, движими или недвижими вещи от Станимир Рагевски.

Виж още:Майката на зверски убитата Теодора Бахлова: Пречукаха я заради три апартамента (ВИДЕО)Майката на убитата брокерка Теодора Бахлова смята, че обвиненият за престъплението Станимир Рагевски…Sep 17 2021skafeto.com


loading...