Тинето

Георги Христов – Тинето – столичанин с дълго криминално досие, бе застрелян тази сутрин, докато отива на фитнес. Убиецът изстрелял само едни куршум в лицето на 44-годишния мъж, докато той говорел по телефона. После взел плика с екипа и го оставил върху окървавеното лице на жертвата. Избягал с автомобил, който го чакал наблизо. На по-малко от километър колата била подпалена изоставена.

Кошмарната сцена се разиграла към 7,50 ч на метри от входа на фитнес центъра на стадион “Георги Аспарухов”. На тялото първи се натъкнали момиченца, дошли на тренировка по художествена гимнастика и се обадили на тел. 112. Минути по-късно постъпил и сигнал за подпален автомобил в същия квартал, на по-малко от километър от стадиона.

Тинето не е носел оръжие, край него е открит паднал телефона му, сред вещите била и личната му карта. Живеел в района и най-често сутрин ходел на тренировки. Убиецът е знаел това, чакал го и го е пресрещнал, разказаха криминалисти.

Основните версия е, че Тинето е станал жертва на свои авери от престъпния свят. Централно място в крими биографията му заема убийство при въоръжен грабеж, пише Труд. На 18 февруари 2002 г. той и съучастниците му Мюмюн Мюмюн – Мечката и Георги Машев маскирани нападат кола на турска шивашка фирма в Харманли и задигат 47 000 лева. Тинето открива огън, убива счетоводителя и ранява двама души.

Случаят е разкрит, но Георги Христов успява да избяга в чужбина. Задочно през 2005 г. получава присъда доживотен затвор без право на замяна. Заловен е през 2007 г. в Испания и там процедурата по екстрадицията му продължава до 2012 г., като почти през цялото време Тинето е зад решетките.

При завръщането му у нас процесът в Хасково е възобновен и той прави пълни самопризнания, с което успява да се размине с доживотната присъда. За това и други престъпления, по които срещу него има висящи дела, през юни 2015 г. той получава общо 14 години и 11 месеца затвор от Софийски градски съд.

Неочаквано през 2018 г. Тинето се явява пак пред СГС. Адвокатът му твърди, че след всички приспадания по арести и домашни арести, както и за работа, му остават още 2 г. и 1 месец и 22 дни. От затвора на лек режим в Казичене му представят прекрасна биография. Така Тинето е освободен предсрочно с пробационна мярка, която изтича през март 2020 г.

Виж още:Показно убийство в София – мъж е застрелян до стадион „Георги Аспарухов“Мъж на около 40 години е бил застрелян в столичния квартал „Сухата река“ тази сутрин, съобщи bTV. Си…Sep 29 2021skafeto.com

Убийството в София: Деца са намерили трупа, жертвата е известен рецидивистМъж на видима възраст около 40 години е намерен прострелян на стадион „Герена“, съобщиха официално о…Sep 29 2021skafeto.com


loading...