нотариус Перник

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

46-годишен мъж от радневското село Тихомирово е настанен в старозагорската УМБАЛ «Проф. Д-р Стоян Киркович» с прободна рана в корема след скандал заради надута на макс музикална уредба. Поводът – получаването на пенсиите в почти обезлюденото Бели бряг, пише Монитор.

Разпрата между пострадалия Демир Н. и 51-годишни безработен Станимир Петров избухнала около 13,30 часа в неделя, а почерпката в двора на един от местните жители започнала в ранни зори и край масата с мезета и алкохол се наредили близо дузина приятели и познати на домакина. Сред тях били Демир и брат му Стефан, малко по-късно се включила и близка на ранения, която уж дошла да го прибира от запоя.

Внезапно дошъл живеещият наблизо Станимир, който вдигнал скандал, че се вдигал шум и не можел да си почине. В хода на препирнята Стефан грабнал метална патерица и халосал по темето скандалджията, той на свой ред измъкнал касапски нож и забил острието в корема на Демир, разказаха случайни свидетели на кръвопролитието.

Повикана била линейка, полицаи закопчали с белезници провинения и го отвели в РУ «Полиция»-Раднево. По думите на кметския наместник на Тончо Иванов в Бели бряг, което е нарочено за изселване заради близкия рудник «Трояново север», с постоянен адрес живеят едва петдесетина възрастни мъже и жени. По-голямата част били роми, които на безценица изкупили няколко от къщите. Образувано е досъдебно производство по член 129 ал. 1 от НК, според лекарите раната на Демир не била пряко застрашаваща живота му.

Още от Криминално