Томи

Напрежение и саморазправа вдигна на крак полицията в Мездра, след като близки на почерненото семейство на 8-годишния Томи атакува колите и къщата на фамилията на заподозрения за смъртта му мъж, съобщиха bTV и местният сайт „БулНюз“.

Около 50 души са нападнали дома на 38-годишния мъж, като са потрошили всички прозорци и след това са изпочупили и обърнали лек автомобил и джип, които са собственост на фамилията. По това време съпругата на задържания е била при него на свиждане, а в къщата са били двете й деца с жена, която се е грижела за тях.

Денонощната охрана, която бе поставена пред къщата след смъртта на 8-годишния внук на бившия депутат от БСП и лидер на партия „Рома“, е попречила на нападателите да влязат в къщата.

Под тревога е вдигнат целият наличен състав на районното управление в Мездра, като сериозно подкрепление е пристигнало и от Враца. В момента целия район е блокиран и не се допускат външни лица.

От МВР съобщиха, че части на полицията и жандармерията се изпращат спешно към Мездра, за да възстановят реда.

„Няма официален документ – известие, че ще се предприемат протестни действия на тази улица. Ако има нещо, то е самоуправство“. Това заяви пред БНР кметът на Мездра Иван Аспарухов.

Нападението се случва часове, след като главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигнаха изненадващо в Мездра и проведоха среща с обвинители и полицейски шефове във връзка с разследването на смъртта на второкласника.

Виж още:Иван Гешев и Ивайло Иванов с извънредна визита в Мездра заради убитото детеГлавният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигнаха в Мездра във връзк…Jan 13 2021skafeto.com

Убийството в Мездра: Задържаният е бракониер, смазвал бил оръжието сиМездра не спира да се вълнува заради смъртта на 8-годишното момче, което загина от огнестрелна рана.…Jan 11 2021skafeto.com

loading...