Данкина

Полицията в Дания е по следите на банда, разстреляла 17-годишния кърджалиец Тунджай Ердинч и още двама души. Разследващите търсят информация сред криминално проявени, за да открият следа, която да доведе до килъра на българина, пише Труд.

Тийнейджърът заминал преди време при баща си, който живее в Копенхаген и започнал работа като чирак в бръснарницата “Родевре”. Наскоро споделил, че иска да се върне в България, защото заплащането било малко.

На 3 декември в бръснарницата влезли двама въоръжени и маскирани мъже и насочили оръжие към собственика. Тунджай застанал между тях, за да го предпази. Единият от килърите стрелял и уцелил тийнейджъра във врата. Убийците ранили тежко още двама души и избягали. Момчето било откарано в болница, но издъхнало от раните си. По непотвърдена информация, стрелците били кюрди.

Полицията в датската столица търси връзка между смъртта на момчето и още две убийства, станали в три поредни дни. В четвъртък в кв. “Норебро” е бил прострелян смъртоносно в гръб мъж. Ден по-късно загина Тунджай, а в събота в кв. „Фредериксберг“ е бил убит 39 мъж. Описанието на килъра съвпадало с това на един от убийците на Тунджай – млад човек с брада, висок около 175 см., облечен в черни дрехи и черни обувки, както и с черна маска на устата.

Още от Криминално


loading...