Сенник

Чужденец е задържан при спецоперация на полицията в София, като заподозрян за убийството на 33-годишния бизнесмен и ММА боец в Хасково Тургай Сали, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Мъжът е арестуван тази сутрин в 6.30 ч. в хотел в София, където се е приготвял да напусне страната. Той е мексиканец и е влязъл в България с испански паспорт през граничен пункт с Република Северна Македония.

В хотелската му стая са открити дрехите и маската, с които е бил в момента на убийството. У нас се е придвижвал с автомобил, взет под наем, съобщи БНТ.

33-годишният Тургай Сали, който се е занимавал с търговия на хранителни добавки и е бил ММА боец, бе ранен около 1.30 ч. вчера, докато разговарял със свой приятел на улицата пред дома си в хасковския кв. „Каменни“. Стрелецът е бил с черни дрехи, но показанията на очевидците за това дали е бил маскиран се разминават. Произведени са няколко изстрела, като най-вероятно оръжието е газово, което е било преработено в бойно.

Простреляният мъж бе транспортиран първо в хасковската болница, а след това е преместен в пловдивско лечебно заведение за операция. Въпреки усилията на лекарите обаче тази нощ Тургай Сали е починал.

Установени са и предполагаеми поръчители на убийството. Те са част от организирана престъпна група, осъдена в чужбина за трафик и разпространение на наркотици и в момента излежават присъдата си в затвор.

Задържаният е бил част от осъдената група, наскоро освободен от затвора и се предполага, че по поръчка на групата е дошъл да убие ММА бореца.

Самият Тургай пък е бил свидетел по делото, по което са осъдени.

От МВР подчертаха, че по време на разследването са имали изключително добро сътрудничество с партньорски служби в рамките на 48 часа са обменили голямо количество информация, която има отношение към случая.

Очаква се официална информация по разследването от Окръжната прокуратура в Хасково.

Виж още:Хасково под обсада: Простреляха бизнесмен, полицията заварди градаПолицията в Хасково провежда акция заради прострелян мъж, завардени са изходите на града. Престъпле…Feb 13 2022skafeto.com