Единият от българите, арестувани с кокаин за близо 40 млн. долара, е бил сред заподозрените за убийството на писателя Георги Стоев, предаде агенция „Блиц“. Марио Васев бе арестуван след показния разстрел на писателя, но доказателствата срещу него така и не успяха да бъдат прокарани.

Самият Васев е бил съученик на Георги Стоев, но двамата прекъсват отношенията си, когато той минава в служба за Златко Баретата. Българинът е с богато криминално досие, бил е съден и за убийството на таксиметров шофьор. Самият Георги Стоев го сочи и като един от хората за мокри поръчки на мафията.

Адвокат Добрин Додев, който е бил с Георги Стоев, когато го убиват, разпознава фоторобот на Марио Васев, а след това отново го припознава и измежду 5 снимки на различни мъже. Той посочва именно него като един от двамата извършители. Когато обаче трябва да разпознаят на живо килъра, и не посмява да го посочи.

Заподозрян в убийството на писателя Георги Стоев е арестуван в ЮАР

Марио Васев е основно в чужбина през последните години. Вероятно той е бил на средно ниво в трафика на кокаин в този район и е отговарял само за логистиката.

Десетимата задържани от България и Мианма за наркотрафик края бреговете на Южна Африка се очакват обратно в съда следващата седмица, докато страната търси преводачи от български и бирмански.

Марио Васев е задържан заедно с Атанас Биков и Борислав Атанасов. С шестима граждани на Мианма те бяха изправени пред съда във Фреденбург по обвинения в търговия с наркотици и притежание на наркотици.


loading...