убийство германец

Двама германски граждани са разкрити като извършители на убийството на свой сънародник в добричкото село Соколово. За тежкото престъпление съобщи административният ръководител на Варненската апелативна прокуратура Владимир Чавдаров на брифинг в Добрич. За случая е уведомено посолството на Германия в София, съобщава Дир.бг.

По-рано от полицията съобщиха, че тази сутрин са разкрили убийство в Соколово, след като в сряда мъжът е бил отвлечен и обявен за издирване.
Трупът на немския гражданин е открит в селото. Жертвата е 59-годишен мъж. Той е бил убит по особено мъчителен начин, но на този етап от разследването не се изнасят повече подробности.

Според информация на БЛИЦ обаче главата на жертвата е била отделена от тялото. Части от трупа са били скрити във фризер. Германецът е бил отвлечен с цел да бъде поискат огромен откуп от неговите близки.

Вероятно, обаче той е видял лицата на килърите си и това се е оказало фатално. За зверството са арестувани баща и син, които също са немци. Двамата са били съседи на жертвата.

При обиска на апартамента, в който двамата са живеели, освен останките на убития, е открит отрязан и пръстът на едната му ръка, а на него е имало скъпоценен пръстен.

Криминалното деяние се определя като изключително тежко, като на 21 октомври е започнато досъдебно производство с оглед отвличане на чуждестранен гражданин.

Уличените са баща на 59 г. и син на 23 г. На двамата днес ще им бъде повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен начин, с користна цел, каза апелативният прокурор.

По думите му, първоначално досъдебното производство е започнало за отвличане с цел откуп. Съпругата на изчезналия мъж е получила съобщението за искания откуп от 100 000 лева и тя е сигнализирала органите на реда. Областната дирекция на МВР-Добрич със съдействието на ГДБОП и ДАНС са предприели незабавни действия по издирването на мъжа, като в резултат е разкрито убийството.

Имаме всички данни да смятаме, че първоначалната версия за отвличане с цел откуп е всъщност за прикриване на убийството, заяви Владимир Чавдаров.

На въпрос дали жертвата и извършителите на престъплението живеят в балчишкото село Соколово, държавният обвинител отговори утвърдително, като посочи, че всичките имат постоянно местожителство.

В момента активно се събират доказателства както за начина на извършване на престъплението, така и за участието на всеки в самото деяние. На този етап смятаме, че единият е извършител, а другият – помагач. Назначени са всички възможни съдебно-медицински, технически и други експертизи, като се изследва мотивът за убийството, поясни прокурорът.

Бащата и синът днес ще бъдат задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им пред съда за вземане на мярка „задържане под стража“, каза Чавдаров.

Разследват се всички възможни версии за мотивите за жестокото убийство. Повече информация за тежкото престъпление не бе изнесена, за да не се попречи на доказването му. В такива случаи се присъжда най-тежкото предвидено от НК наказание – доживотен затвор, доживотен със замяна или лишаване от свобода от 10 до 30 години.

Още от Криминално


loading...