тинето убийство

Приятелката на убития в сряда показно 44-годишен Георги Христов, който се оказа осъждан за убийство, проплака в социалната мрежа след смъртта му, като публикува и снимка на двамата. Ева Кралева разкрива, че двамата имат детенце.

Те са прекарали почти цялото лято в апартамента им в курорта Лозенец, съобщава БЛИЦ. Ето какво точно написа Кралева във Фейсбук:

„Любими мой, мое всичко! Господи дай ми сили да напиша тези редове, благодаря ти че беше до мен, благодаря ти че беше моят мъж, благодаря ти че ме дари с прекрасно дете, благодаря ти за това че треперене над нас и ни пазеше от всичко, незнам защо живота те отне от мен от детено ни дано си на по хубаво място… Мъж на думата, мъж на честта истински приятел и любим…Обичам те повече от всичко на света моя единствена истинска любов…. Сбогом! Почивай в мир!“

Разстреляният килър Тинето оставя сираче, жена му с разтърсващи думи за сбогом

44-годишният Георги Христов, по прякор Тинето, бе застрелян вчера сутринта на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Сигналът бе подаден на тел. 112 около 8 часа, а тялото на Тинето е открито от деца, които отивали на тренировка по художествена гимнастика. Мъжът е отивал на фитнес, когато е прострелян в лицето. Пристигналите на място полицаи и спешни медици намерили тялото на 44-годишния Христов с поставена чанта върху главата. Междувременно на малка уличка на около километър от стадиона е открит изгорял автомобил, за който се предполага, че е ползван от хора, които по някакъв начин са свързани с убийството.

От полицията съобщиха, че застреляният е криминално проявен с десетки регистрации за различни престъпления, сред които грабежи и кражби.

Георги Христов е осъждан и за убийство. През 2002 г. при грабеж в Харманли той убива човек и ранява други двама. Тогава Тинето и двама негови другари – Мюмюн Мюмюн – Мечката и Георги Машев ограбват кола на шивашка фирма и задигат 47 хил. лева.

През 2005 г. той е осъден на доживотен затвор без право на замяна. Тогава наказанието е наложено задочно, тъй като след грабежа той се укрива и е обявен за международно издирване от Интерпол.

10 години след извършването на престъплението – през 2012 г., Георги Христов бе арестуван в Испания и предаден на българските власти. През 2014 г. обаче присъдата му бе намалена на 14 г. затвор. След това не е ясно колко време е прекарал в затвора и кога е освободен.

Виж още:Убийството в София: Почти 20 г. след като ликвидира човек, куршум застигна и ТинетоГеорги Христов – Тинето – столичанин с дълго криминално досие, бе застрелян тази сутрин, докато отив…Sep 29 2021skafeto.com


loading...