финландка

Тялото на младата финландка, станала жертва на жестоко убийство в София, е открито натъпкано в сак. Това разкри криминален психолог Тодор Тодоров в профила си в социалните мрежи, предава Дир.бг.

Той допълва, че жената е била обявена за издирване, като безследно изчезнала, а тежкото престъпление е разкрито благодарение на „невероятния хъс, професионализъм и отдаденост на работата“ на един от криминалистите в столичното Шесто РПУ.

Сигналът до полицията е бил подаден от мъжа, с който финландката е живеела на семейни начала в София. Той е IT специалист с френски паспорт, но родом от Сенегал. Мъжът е удушил приятелката си с кабел, след което е натъпкал тялото й в сак. След това се опитал да заблуди разследващите, като обявил жертвата си за безследно изчезнала. В понеделник обаче убиецът е задържан.

Вчера Софийският градски съд е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на френския гражданин Т.Т., след като му е повдигнато обвинение в умишлено убийство, съобщиха от прокуратурата.

Разследването по случая се води в СДВР. Образувано е в условията на неотложност със съставянето на протокола за първото действие по разследването – освидетелстване на лице.

Т.Т. е привлечен като обвиняем за това, че на 8 май в апартамент в София умишлено е умъртвил финландската гражданка С.К., като я е удушил с кабел. Според събраните до момента доказателства Т.Т. и С.К. живеели заедно на семейни начала под наем в апартамента, където е извършено престъплението.

С постановление на наблюдаващия прокурор от 9 май обвиняемият е задържан за срок до 72 часа за довеждането му пред съда с оглед разглеждане на искане на прокурора за взeмане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пред съда мъжът е отрекъл да има съпричастност към извършеното престъпление.

Съдът прие доводите на прокурора, че има обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, както и реална опасност да се укрие, ако му бъде определена мярка за неотклонение, по-лека от задържане под стража. С тези мотиви съдът с определение наложи най-тежката мярка за неотклонение.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд-София.

Случаят е идентичен с жестокото убийство на 33-годишната Евгения Владимирова в София.

В средата на октомври м.г. младата жена беше обявена за изчезнала от 36-годишния й съпруг Орлин Владимиров. Пред полицаите мъжът обяснил, че Евгения тръгнала за фитнес в съседен столичен квартал, но след това не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на жената, която бе майка на 6-годишно момченце. В началото на ноември разследващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник.

Орлин и 60-годишният му баща Пламен Владимиров, бивш служител на ДАНС, бяха задържани и направиха пълни самопризнания.

До убийството се стигнало, след като двамата съпрузи се скарали, вероятно заради ревност, и Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а жената припаднала. Владимиров помислил, че я е убил и омотал четири пъти главата й във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този момент жената била жива, макар и в безсъзнание.

След това 36-годишният мъж извикал баща си Пламен, който качил тялото на снаха си в личния си автомобил с куфар и го изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

Още от Криминално


loading...