отказват линейка

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Полицията разследва смъртта на 74-годишен мъж от Царево, открит мъртъв на централния плаж в града с дълбоки порезни рани по главата и тялото. Основната версия е, че рибарят е ударен от скутер с извънбордов двигател на лодка, чийто водач е избягал от местопрестъплението, информира Нова телевизия.

„Перка или витло на плавателен съд. Води се разследване, назначени са експертизи, изискана е справка от Министерството на отбраната за това какви плавателни съдове са се намирали в този район”, заяви Елгина Чалъмова, говорител Окръжната прокуратура Бургас.

Рибарите, загубили приятеля си, настояват за разкриване на истината. Според тях водачът на плавателния съд не е местен рибар, а по всяка вероятност неопитен турист, наел мощен скутер за разходка в открито море.

Версията на разследващите е, че водачът на плавателния съд по всяка вероятност не е видял плуващия мъж, блъскайки го с висока скорост. А плувецът не е бил обозначен с буй.

„Има вълни и вятър. Винаги трябва да се плува с буй”, каза рибарят Янаки Янакиев.

Проверяват се няколко плавателни съда, които са били отдавани под наем на туристи за разходка в морето. От Морска администрация са категорични, че отговорност за инциденти носи и собственикът, който е задължен да обясни правилата при ползването им и с каква скорост може да се влиза и излиза в пристанището и крайбрежните води.

„Задължително се подписва инструктаж когато туристът взима този плавателен съд. Отговорността на отдалия плавателен съд е да провери дали самият турист е в адекватно състояние, дали не е употребил алкохол”, заяви кап. Александър Илиев, началник „Морска администрация“ Бургас.

Проблем в разследването се оказва липсата на видеонаблюдение в акваторията на залива, което затруднява установяването на скутера.

Проверяват се и дневниците на по-големите лодки, разпитват се и собствениците на луксозни скутери акостирали в пристанището.

По случая е образувано досъдебно производство за убийство, като към този момент извършителят не е установен.

Виж още:Бургас се вледени – откриха разчленен труп на човек на Митьо ОчитеКриминалисти откриха късно снощи разчленен труп в Бургас. По непотвърдена информация тялото е на 28-…Aug 12 2021skafeto.com


loading...