https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Бесни и яростни на пътя в Добрич – шофьор с криминална история стреля, блъска и бие друг след засичане на пътя, съобщи бТВ Заподозреният вече е в ареста. Всичко започва в петък малко след 11 часа на изхода на Добрич в посока Варна. Пламен Михов твърди, че шофьор се опитал да направи обратен завой и му отнел предимството. По думите на мъжа шофьорът започнал да го преследва.

„След което изкара огнестрелно оръжие и произведе изстрели – и във въздуха, и по автомобила. И въобще не се притесняваше да кара наравно с мен – огледало до огледало. Насреща идват автомобили. Те бяха принудени буквално да отидат в мантинелата, за да не се сблъскаме всичките коли“, разказва Пламен Михов.

„Направо ме избута от пътя. По чудо успях да овладея колата и да спра пред една канавка, за да не се обърна. Слезе от автомобила и почна да блъска по стъклото, да удря, да вика – слизай, ще те смачкам, ще те пребия. Заплахи, закани, върна се. Извади от колата оръжието, насочи го към стъклото, към главата. Когато отворих леко колата, започна да ме налага с юмруци, викове, крясъци. Съответно ме избута дори на дясната седалка и с оръжието налагаше удари върху лицето ми“, разказа още потърпевшият.
шофьор стреля в Добрич

Малко след това мъжът си тръгва. След сигнал до полицията е задържан. Според прокуратурата той е бил в изпитателен срок заради закана с убийство и унищожаване на чужда движима вещ. Близките на Пламен настояват за справедливост.

Във „Фейсбук“ профила на задържания е излъчвано на живо видео минути преди инцидента, в което се демонстрира шофиране със 180 км/ч.