Кристиан Николов ареста

Кристиан Николов, който е обвинен за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков при катастрофата от 19 април, е сезирал Софийският градски съд с молба да бъде пуснат от ареста, където се намира от април. Това съобщи съдът. Цветков загина при кошмарен инцидент – докато чакаше с колата си на червен светофар край столичен мол, върху автомобила му връхлетя джип с огромна скорост.

Сред аргументите на Николов са, че времето на задържането му вече е прекомерно и че като се изключи моментът на първоначалния шок, той е съдействал на разследващите, съобщава Сега. Младежът сочи като мотив и прокурорското съобщение, че вече всички свидетели са разпитани, т.е. няма как да им влияе.

В началото на октомври прокуратурата съобщи, че делото срещу Николов ще влезе в съда с най-тежкото обвинение. Прокуратурата твърди, че Николов е нарушил правилата за движение по пътищата, вследствие на което предизвикал пътнотранспортно произшествие и умишлено причинил смъртта Цветков. Случаят е особено тежък – Николов управлявал джипа си след употреба на три различни вида наркотични вещества (амфетамин, тетрахидроканабинол, кокаин), и с 99 км/ч – скорост значително надвишаваща разрешената.

Тъй като в съда още не е внесен обвинителен акт, това може да натежи като аргумент за промяна на мярката на Николов в по-лека, коментираха магистрати.

Ако вината на Николов се докаже в съда, той може да получи от 15 до 20 години или доживотен затвор. Това е най-тежкото обвинение за транспортно престъпление.

Обвинение във връзка с катастрофата има и майката на 22-годишния Николов, тъй като му е дала колата, с която е причинена катастрофата. Под отговорност бяха привлечени и пътниците от джипа на Николов – Симона Цветкова и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Според обвинението те съзнателно затаили истина за факти и обстоятелства за инцидента.

Виж още:Половинката на Милен Цветков: Целувам те, любов моя!Вчера се навърши половин година, откакто журналистът Милен Цветков напусна този свят. И ако мнозина …Oct 21 2020skafeto.com

8-годишният син на Милен Цветков помага на бедните (ВИДЕО)Малкият Боян Цветков, който отскоро има своя страница, наречена „Питай ме“, публикува видео, от коет…Oct 12 2020skafeto.com

Адвокатът на убиеца на Милен Цветков: Не е вземал наркотици, а хранителни добавкиОбвиненият за смъртта на журналиста Милен Цветков Кристиан Николов твърди и до момента пред разследв…Oct 5 2020skafeto.com


loading...