15-годишния ученик

Софийската окръжна прокуратура повдигна второ обвинение на 15-годишния ученик, който бе задържан и обвинен за убийството на 7-годишното момиченце в самоковското село Ковачевци, съобщиха от държавното обвинение.

Бруталното престъпление бе извършено в петък. След като се прибрало от училище вкъщи, детето излязло навън да си поиграе, след което изчезнало. Около 300 души от махалата в Ковачевци се включили в търсенето на момиченцето. Около полунощ то е открито мъртво в съседната къща, в която живее 15-годишното момче.

Ученикът бе задържан и обвинен за причиняване на смърт по особено мъчителен начин за убитата. След събрани допълнителни доказателства по досъдебното производство му е повдигнато и второ обвинение – за опит за изнасилване на жертвата.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в съда искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“, пише Дир.бг.

Действията по разследването продължават.

Виж още:Съдът с важно решение за кървавата Кристина от Сандански, заклала двете си децаКристина Дунчева от Сандански, обвинена в убийството на двете си деца, поиска от окръжния съд в Благ…Jun 7 2021skafeto.com


loading...